Topal; 'Bakanlığın politikası imam hatipleri bitirecek'

Genel 1.11.2017 11:19:30 0
Topal;
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.11.2017 11:19
Son günlerde imam hatiplerle ilgili konularla ilgili açıklamalarda bulunan Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Topal, İmam hatipler üzerinde yanlış politikalar uygulandığını belirterek, “Toplumun gönlündeki imam hatibin yeri zirveden dibe doğru düşüyor” dedi. Topal, “Bu okulların İhtiyaca göre değil de imam hatip açmış olmak için açılıyor olması yanlış olduğu bilindiği halde söylenmiyor. Konu din olunca, hassas yerimiz olunca yanlış olduğunu bilsek de susuyoruz. Susmakla hem kendimize hem de inancımıza en büyük zararı veriyoruz” diye konuştu.
Topal, “Son günlerde açılan imam hatiplerin ihtiyaçtan ziyade açılmış olmak için açıldığını, okulları açan da vatandaşlar da bilmektedir. İmam hatip okullarının sayısını artırmak marifet değildir. Marifet kaliteyi artırmaktır, sevdirmektir. İmam hatiplerin prestijini artırarak önlerinde kayıt sırası oluşturmaktır. Ancak görülen o ki izlenen politika imam hatiplerden kaçışa sebep oluyor ve prestij kaybı artarak devam diyor. Başarı seviyesi düşük çocuklar imam hatip okullarında toplanıyor. Bu çocuklar gelecekte topluma dini lider olacak, bize dini öğretecek, kıyas yapacak, yorum yapacak ve fetva vereceğini belirtti. Yarım doktor candan yarım hoca dinden eder derler ya, galiba bunu yaşayacağız. Dini eğitim çocuk oyuncağı değildir, gündelik politikaların malzemesi hiç değildir” dedi.
Okulların fiziki durumuna da değinen Topal, daha sonra şunları söyledi; “Bin 500 iki bin öğrenci kapasiteli okulların imam hatibe dönüşmesiyle 7-8 kat altındaki kapasite ile hizmet vermesi israftır. İmam hatibe dönüşen okulların yükünü alan okullar ise tıka basa dolulukla eğitim vermek zorunda kalmışlardır. Bazı aileler servislerle bölge dışında ki ortaokullara öğrencilerini göndermektedirler. Bütün bunlar imam hatip politikasının eseridir ve bu politika kamuoyunda nasıl bir algı oluşturur bunu biz düşünüyoruz ama biraz da bu kararı alanlar düşünsün. Çünkü alınan bu yanlış kararlar vatandaşa eziyettir, devlete kötülüktür dinen israftır. Bu kararın neresinden tutacaksınız.
ORTAOKULLARDA İMAM HATİP SINIFLARI AÇILSIN
İhtiyaçtan fazla açılan imam hatip ortaokulları öğrenci bulamadığı için kapasitesinin çok altında hizmet vermektedir. Yakın zamanda öğrenci bulamadığı için bu okulların tek tek dönüşmesine şahit olacağız.
Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak bakanlığa bu konuda daha hassas ve gerçekçi politikalar üretmesini, arz-talep ilişkisine dikkat etmesini, sayıdan çok kaliteye önem vermesini, imam hatip ortaokulu açılacağını ortaokullarda imam hatip sınıfları açılmasını öneriyoruz. Önerimiz kabul görürse saydığımız sorunların hepsi yok olacak imam hatipler daha fazla yaygınlaşacaktır.”
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ