TOKİ’nin Sosyal konutları için 16 bin 867 kişi başvurdu

Türkiye Genelinde Vatandaşların Yoğun İlgi Gösterdiği Toki’nin Sosyal Konut Projesine Malatya’dan 16 Bin 876 Kişi Başvurdu. Foto: Arşiv

Genel 19.02.2020 12:22:15 0
TOKİ’nin Sosyal konutları için 16 bin 867 kişi başvurdu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.02.2020 12:22

Türkiye genelinde vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği TOKİ’nin sosyal konut projesine Malatya’dan 16 bin 876 kişi başvurdu. İlk etapta bin konutun inşa edileceği Malatya’da kuralar ise 15-16 Nisan’da çekilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi’nde kura tarihleri belirlendi. Depreme dayanıklı, kimlikli, mahalle kültürünün yaşatılacağı ve yatay mimari esasıyla inşa edilecek sosyal konutlara Türkiye genelinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Başvuruların e-Devlet üzerinden ve belirlenen bankaların yetkili şubeleri aracılığıyla kabul edildiği kampanyaya toplam 1 milyon 211 bin 518 başvuru yapıldı.

Malatya’da ise sosyal konut projesine toplamda 16 bin 876 kişi başvurdu. TOKİ’den edinilen bilgiye göre 2+1 konut tipi için toplam 6 bin 354, 3+1 konut tipi için ise 10 bin 522 kişi başvurdu. Başvuru şartlarını sağlamadığı için 635 kişinin ise başvurusunun iptal edildiği açıklandı.

Öte yandan kura çekim tarihlerini de açıklayan TOKİ, Malatya’daki projeleri kura çekimlerinin 15-16 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirileceğini bildirdi. Açıklamada, Yazıhan ilçesinde yapılacak 78 konut ile Kale ilçesinde yapılacak 100 konutun kura çekiminin 15 Nisan günü, Malatya merkezde yapılacak 822 konutun ise 16 Nisan günü kura çekiminin gerçekleştirileceği belirtildi.

Yüzde 10 peşinat, 240 ay sabit vade

Proje ile 100 bin dar gelirli ailenin kira öder gibi; yüzde 10 peşinat, aylık 894 liradan başlayan sabit taksitlerle ev sahibi olacak. Yatay mimari anlayışıyla İnşa edilecek konutlar 2+1 brüt 75 ve 85 metrekare ile 3+1 brüt 100 metrekare olacak. Türkiye genelindeki proje kapsamında vatandaşların konut finansmanının sağlanması için hem kamu hem de katılım bankaları hizmet verecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ