TED Erzurum Koleji temel atma töreni düzenlendi

Türk Eğitim Derneği (TED) 42’nci okul temel atma töreni Erzurum’da düzenlendi.

Genel 21.11.2019 19:06:30 0
TED Erzurum Koleji temel atma töreni düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2019 19:06

Türk Eğitim Derneği (TED) 42’nci okul temel atma töreni Erzurum’da düzenlendi.

Müceldili Konağı’nda düzenlenen törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, Erzurum Bölge Adliyesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve kurum yetkilileri katıldı.

Törende açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Erzurum’da Cumhuriyet Döneminin tek köklü özel eğitim kurumu olan TED’in 91 yıllık geçmişi var. Açılıp kapandıktan sonra temel atma töreni olunca daha da heyecanlandım. Biliyoruz eğitim her şeydir. Eğitim ihracattır, sanayileşmedir, kalkınmadır ve marka sahibi olmaktır” dedi.

TED’in 42’nci okulunu Erzurum’da açtığını ifade eden Boks Federasyon Başkanı ve TED Erzurum Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Gözgeç, “Kuruluş amacını, maddi imkânsızlıklar nedeniyle eğitime erişimi bulunmayan çocuklara destek olmak, Türk eğitim politikalarına yön vermek ve eğitim anlayışını dünya standartlarına çıkarmak olarak niteleyen TED’in en büyük hedeflerinden biri de varlık gösterdiği her ilin eğitim kalitesini yükseltmektir” diye konuştu.

Testle tost arasına sıkıştırılmış bir nesil istemediklerini kaydeden TED Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, “Okulumuzu açarken Erzurum’da da mali imkanları yeterli olmayan öğrencileri burslu olarak okulumuza alacağız. Ayrıca devletimizle temasa geçip Erzurum’da okuyan öğrencilerimiz içinde hafta sonları İngilizce eğitimi ve spor yapacakları imkanları sağlamak için kendi okullarımızı açacağız. Testle tost arasına sıkıştırılmış bir nesil istemiyoruz. Eğitimin okulda yapılmasını istiyoruz dershanelerde değil. Annesi babasının parası olan insanların her türlü eğitimde haklarının daha fazla olmasını istemiyoruz eğitimde adalet istiyoruz. Akıllı tahtalardan önce akıllı öğretmenler istiyoruz. Bu milletin çocukları bize emanettir” şeklinde konuştu.

Erzurum’da TED kolejinin açılacak ve yaklaşık bin öğrenciye hizmet edecek olmasının biraz da rekabet getireceğini belirten Erzurum Valisi Okay Memiş, hem kamuda hem de özel okullarda çok daha iyi çok daha nitelikli bir eğitim öğretimi görecelerini söyledi.

TED’in başarısını sürdüren ve kurumsallaşmış bir eğitim kurumu olduğunu vurgulayan AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala ise, Erzurum’a getiriliyor olmasından da son derece memnun olduğunu kaydetti.

İçinde bulunulan 21. yüzyılın ilk çeyreğine damga vuran özellikler olduğunu, hayat boyu öğrenmek ve bilgi üretmenin de bunlar arasında yer aldığını aktaran Yazıcı, "Hayat boyu öğrenmek bizim inanç değerlerimizde vardır. Kısaca hayatın içinde eğitim olarak nitelendireceğimiz alanlar vardır" diye konuştu.

Açılış töreninde sonra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı beraberindekilerle birlikte canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ