TBB'de olağanüstü genel kurul girişimlerine 4 barodan tepki

Rize, Sakarya, Bartın, Kayseri ve Elazığ baroları, TBB'nin olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimleri doğru bulmadıklarını bildirdi.

Genel 7.11.2019 15:45:15 0
TBB
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.11.2019 15:45

Rize Baro Başkanı Avukat Ümit Peçe, Türkiye Barolar Birliği'ni (TBB) olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimleri doğru bulmadıklarını bildirdi.

Peçe, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara, İstanbul ve İzmir'in de aralarında bulunduğu bazı baroların TBB'de olağanüstü genel kurul yapılmasına yönelik girişimleri olduğunu belirtti.

Bu tür girişimlerin yarardan çok zarar getireceğini ifade eden Peçe, "Türkiye Barolar Birliği'nin olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimleri doğru bulmuyoruz. Bu genel kurul çağrılarının birliğimize zarar verdiğini düşünüyoruz. Yargı reformu sürecinde mesleğimizin sorunları çözülmeye başlamışken, Türkiye'nin ve meslektaşlarımızın gündemini gereksiz yere işgal edeceği kanısındayız." değerlendirmesinde bulundu.

Peçe, olağanüstü genel kurul çağrılarından vazgeçilmesi gerektiğini kaydetti.

Sakarya ve Bartın Baroları da tepki gösterdi

Sakarya Barosu Başkanı Abdurrahim Burak ve Bartın Barosu Başkanı Ferhat Parlatır, Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimleri doğru bulmadıklarını bildirdi.

Burak, yaptığı yazılı açıklamada, 11 baronun TBB'yi olağanüstü genel kurula çağırmasına tepki gösterdi.

"TBB'nin olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimleri doğru bulmuyoruz." ifadesini kullanan Burak, bu genel kurul çağrılarının birliğe zarar verdiğini düşündüklerini bildirdi.

Bartın Barosu Başkanı Parlatır da söz konusu girişimleri girişimleri doğru bulmadıklarını belirterek, "Yargı Reformu sürecinde mesleğimizin sorunları çözülmeye başlamışken, Türkiye'nin ve meslektaşlarımızın gündemini gereksiz yere işgal edeceği kanısındayız. Bu nedenle Olağanüstü Genel Kurul çağrılarını doğru bulmuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Baro Başkanı Dursun: Birlik ve hukuk ruhu devam ettirilmeli

Kayseri Baro Başkanı Cavit Dursun, Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimleri doğru bulmadıklarını bildirdi.

Dursun, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin ve yargının içinden geçtiği bu süreçte, TBB'nin olağanüstü genel kurula götürülmesinin hiçbir fayda sağlamayacağını belirterek bu durumun kutuplaşma ve ayrışmayı daha da artıracağından endişe duyduklarını ifade etti.

Tek amaçlarının, baroların ve TBB'nin hukuk kurumları olarak varlıklarını güçlü bir biçimde sürdürebilmek ve siyasetten tamamen uzak durarak birlik ruhunun devam etmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Dursun, şöyle devam etti:

"Olağanüstü genel kurul yapmanın her türlü açıdan zorluğu nedenleriyle olağanüstü genel kurul yerine, bir önceki başkanlar toplantısında alınan ortak karar gereğince, ortalama 3 ayda bir yapılması kararlaştırılan başkanlar toplantısının yapılması daha yerinde, uygun ve doğru olacaktır. Zira son Samsun mali genel kurulunda yaşananlar ve olanlar, hepimizin hafızasında daha yeni ve tazedir. Barolar ve TBB arasındaki konular, ülke gündeminden tamamen çıkarılmalı, karşılıklı saygı ve anlayışla birlik ve hukuk ruhu devam ettirilmelidir."

Dursun, bütün bu nedenlerle TBB'nin olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik girişimleri doğru bulmadıklarını kaydetti.

Elazığ Barosu Başkanı Mustafa Yentür, bazı baroların Türkiye Barolar Birliğini (TBB) olağanüstü genel kurula çağırmasına tepki gösterdi.

Yentür, yaptığı yazılı açıklamada, TBB'nin olağanüstü genel kurula götürülmesine yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Bursa, Şanlıurfa, Diyarbakır, Aydın, Van ve Tunceli barolarının girişimlerini Elazığ Barosu olarak doğru bulmadıklarını belirtti.

Bu talebin usul ve gerekçesiyle TBB'ye zarar verdiğini düşündüklerini aktaran Yentür, şunları kaydetti:

"Bu talebin, yargı reformu sürecinde, mesleğimizin sorunları çözülmeye başlamışken ve 2. paket için çalışmaların yürütüldüğü bir zeminde ülkemizin ve meslektaşlarımızın gündemini gereksiz yere işgal edeceği kanısında olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ