Tatvan’lı öğrenciler ünlü ressamların tablolarını canlandırdı

Bitlis Tatvan Van Gölü Ortaokulu öğrencilerinin büyük bir profesyonellikle ünlü ressamların tablolarını canlandırdıkları sergi Türkiye’nin dikkatini çekti.

Genel 18.05.2019 01:14:00 0
Tatvan’lı öğrenciler ünlü ressamların tablolarını canlandırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2019 01:14

Bitlis Tatvan Van Gölü Ortaokulu öğrencilerinin büyük bir profesyonellikle ünlü ressamların tablolarını canlandırdıkları sergi Türkiye’nin dikkatini çekti.

Tatvan ilçesinin Van Gölü Ortaokulu’nda gerçekleştirilen yıl son resim sergisi tüm Türkiye’den büyük beğeni topladı. Okul Müdürü Şahin Ballıkaya’nın destekleri ile okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren’in öğrencileriyle birlikte hazırladığı yıl son resim sergisi kapsamında yıl boyunca yapılan çalışmalar sergilendi. Öğrencilerin canlı model olarak rol aldığı etkinlikte ünlü ressamların tabloları öğrenciler tarafından büyük bir profesyonellikle canlandırıldı. Okuldaki atık malzemelerden oluşturdukları tablolara canlı model olan öğrenciler resimlerdeki figürlerle aynı giyim ve makyajı yaptı. Van Gogh, İncili Kız, Mona Lisa gibi ünlü tabloları canlı olarak sergileyen öğrencilerin performansı ve etkinlik cep telefonu kamerasıyla kaydedilip sosyal medyada paylaşılınca, büyük ilgi gördü.

Bitlis’te öğrencileriyle canlandırdıkları tablolarla sosyal medyada viral olan okulun Görsel Sanatlar Öğretmeni Sevda Eren, etkinliğin bu denli ilgi görmesinden dolayı son derece mutlu olduklarını ifade etti.

Etkinlik sayesinde Tatvan’ın sesini tüm dünyaya duyurmuş olmanın kendileri için büyük bir gurur olduğunu dile getiren Sevda Eren, “Türkiye’de birçok özel üniversitelerde, devlet okullarımızda bu proje yapıldı. Fakat ben kısa bir şeyden bahsetmek istiyorum. Öğrencilerimin etkinlikte giymiş oldukları, üzerlerinde bulunan kıyafetler bir çok öğretmen arkadaşımın ve öğrencimin imkanıyla bunlar gerçekleşti. Bu manada öğretmen arkadaşlarımı çok teşekkür ediyorum. Herkes bizleri maddi yada manevi olarak destekledi ve bunun bir sonucu olarak böyle güzel bir etkinlik ortaya çıktı. Herkese çok çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Tatvan’ın sesini duyurduk. Zaten amaçta buydu. Van Gölü’nden Van Gölü Ortaokulu’ndan herkese kocaman selamlar.” Diye konuştu.

Okul Müdürü Şahin Ballıkaya ise okullarının isminin böyle güzel bir etkinlikle anılmış olmasının son derece gurur verici bir durum olduğunu dile getirdi.

Sevda öğretmenimiz okulumuzda göreve başlar başlamaz odama gelerek benle görüştü. Bana ilk başta müdür bey “size bir soru sormak istiyorum” dedi. Bende “buyurun öğretmenim” dedim. Sanata bakış açınız nedir, sanatı destekler misiniz? Diye sordu. Bende sanatı sevdiğimi, sanatı her türlü destekleyeceğimi kendisine ifade ettim. Kendisi de ta o gün sanatı desteklememiz durumda çok güzel işlere imza atılacağının sinyallerini vermişti. Bunun sonucunda okul olarak düzenlediğimiz etkinliğimiz ülke gündeminde geniş yer buldu. Ülkemizde gündem olan, özellikle sosyal medyada yoğun beğeni alan ve milyonlarca kez paylaşılan bu etkinliğin temelini de alında bizler o gün attık. Bunun neticesinde de okulumuzda sanat ve resim atölyesi kurduk. Kurmuş olduğumuz bu atölyemizdeki atık ve atıl haldeki malzemelerimizi de gerek il milli eğitim müdürlüğümüz, gerek ilçe kaymakamlığımız ve gerekse ilçe milli eğitim müdürlüğümüzün destek ve katkılarıyla modern bir hale getirdik. Bu günde bu atölyemizde yıl boyunca yapılan çalışmaları sergiledik. Bunun yanı sıra öğretmenlerimiz rehberliğinde sıra dışı ikonik tabloları canlandırdıkları bir gösteri sergilediler. Sergi başta izlemeye gelen misafirlerimiz sonrasında ise sosyal medyada büyük ilgi gördü. Ve ülkemizde yoğun bir gündem oluşturdu. Bu çalışmanın ülkemizin ve uluslararası medyada yer alması bizi onurlandırdı. Öğrencilerimiz Tatvan Van Gölü Ortaokulu adına, Bitlis adına onurlu ve gururluyuz. Bitlis’imizi, Tatvan’ımızı ve okulumuzu en iyi şekilde temsil etmiş olduk. İnşallah şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada bu yönde çalışmalarımız devam edecektir.” Şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

Ciritte final müsabakalarının iptaline tepki


Van Spor

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ