Tarihi Muş Çarşısı yeniden canlandırılıyor

Genel 3.04.2018 16:51:41 0
Tarihi Muş Çarşısı yeniden canlandırılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.04.2018 16:51
Muş Belediyesi tarafından hayata geçirdiği hizmetlerle şehrin gelişimine ivme kazandıran önemli bir projeyi daha başlatarak tarihi Muş çarşısını yeniden canlandırmak için kolları sıvadı.
Muş Belediyesi tarafından ’Tarihi Mekan Aksını Oluşturan Sokakların Sağlıklaştırılması Projesi’ başlatılıyor. Proje kapsamında Yukarı çarşı olarak bilinen bölgedeki yapılara tek tip giydirme yapılarak yol ve kaldırımlar tarihi dokuya özgü doğal taşlarla kaplanacak. Belediye Başkanı Feyat Asya, birim amirleri ve teknik personellerle birlikte projenin uygulanacağı Erzurum, Bitlis ve Karasu caddelerinde incelemelerde bulundu. Burada bulunan esnafları da ziyaret eden Başkan Asya, kısa sürede yapımına başlanacak proje hakkında onları bilgilendirdi. Muş’un kadim medeniyetlere ev sahipliği yaptığını anımsatan Başkan Asya, Muş Belediyesi olarak şehrin tarihi dokusunu korumak ve vatandaşlarda bu bilinci yaşatmak adına titizlikle çalıştıklarını ifade etti. Şehrin tarihi çarşısı olarak bilinen bölgeyi, uygulayacakları sağlıklaştırma projesi ile yeniden canlandıracaklarını belirten Başkan Asya, bu sayede turizmde de ciddi bir hareketlilik olacağını söyledi. Yaklaşık 180 yapının cephelerinin tek tip giydirileceğini belirten Başkan Asya, yol ve kaldırımlarında tarihi dokuya yakışır bir şekilde doğal taşlarla kaplanacağını kaydetti. Söz konusu yolların trafiğe kapatılacağını da vurgulayan Başkan Asya, yapılacak çalışmaların sonunda tarihi Muş çarşısının ziyaretçilerin uğrak yeri haline gelmesini umut ettiklerini sözlerine ekledi.
Muş’un önemli tarihi değerlerinin Yukarı Çarşı mevkiinde bulunduğunu hatırlatan Başkan Asya, bu tarihi yapıların gün yüzüne çıkması için 1000 yıllık geçmişten 100 yıllık geleceğe projesini hazırladıklarını ve bunu sağlıklaştırma projesi ile bütünleştirerek şehri cazibe merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini vurguladı. Projenin şehrin ekonomisine ve turizmine ciddi katkılar sağlayacağının altını çizen Başkan Asya, esnafların işletmelerini güncelleyerek daha iyi kazanç elde edebileceklerini ifade etti. Başkan Asya: “İlimizin tarihi dokularının yer aldığı ve Muş açısından hala cazipliğini koruyan Alaattin Bey Camii, Hacı Şeref Camii, Ulu Camii, Yıldızlı Han, Karasu Hamamı, Müştakbaba ve Zemzemin Türbeleri Minare Mahallesinde yer almakta olup, etrafından oluşan köhne ve betonarme yapılar içerisinde kaybolmaya yüz tutmaktadır. Muş’un tarihi değerlerini ortaya çıkarmak ve bulundukları bölgeye giden Yeni Erzurum Caddesi ve etrafında bulunan Bitlis Caddesi, 135. ve 136. sokaklarının cephe ve yol sağlıklaştırmalarının yapılarak tarihi değerlerimizin bulunduğu bölgeyi daha cazip hale planlıyoruz. Burada uygulayacağımız proje ile hem tarihi değerlerimizin gün yüzüne çıkmasını sağlayacağız hem de yöresel ürünlerin pazarlanabileceği bir ortam oluşturacağız. Projemizin bir başka gerekçesi de tarihi çarşının canlanmasıyla turistik faaliyetlerde artışların sağlanarak turizm sektörü paydaşlarının kapasiteleri ve işlevselliğinde artışlar sağlamaktır. İnşallah planlamamız doğrultusunda projemizi başarılı bir şekilde uygulayarak halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ