Tarihi Hanım Köprüsünde inceleme

Genel 8.03.2018 14:38:54 0
Tarihi Hanım Köprüsünde inceleme
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2018 14:38
Tunceli’nin Pülümür ilçesinde bulunan tarihi Hanım Köprüsü’nün aslında uygun restore edilip edilmediği ile ilgili bilirkişi heyeti, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde keşif yaptı.
Tunceli Barosu, Pülümür İlçesi’nde bulunan ve 2017 yılında restore edilen tarihi Hanım Köprüsü’nün aslına uygun restore edilmediği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu nedeniyle tarihi köprüde, sanat tarihçisi, arkeolog ve akademisyenlerden oluşan heyet, Cumhuriyet Savcısı nezaretinde keşif yaptı.
Suç duyurusu ve yapılan keşfe ilişkin açıklama yapan Tunceli Barosu Başkanı Avukat Barış Yıldırım, “Burada 2017 yılında başlatılan bir restorasyon çalışması oldu. Restorasyon çalışması gerek yöreden yansıyan izlenimler gerekse de bizim yaptığımız araştırmalar sonucu orijinal haline uygun şekilde yürütülmedi. Biz de bunun üzerine 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununun 65. Maddesi ve Anayasanın 63. Maddesi çerçevesinde kültür ve tabiat varlıkları kanununa muhalefet etmek fiilinden suç duyurusunda bulunduk. Suç duyurusu üzerine bugün Pülümür Cumhuriyet Başsavcılığınca bölgede keşif icra edildi. Bu kapsamda uzman bilirkişiler getirildi. Uzman bilirkişiler hazırladıkları raporları dosyaya sunacaklar. Yöremizin kültür ve tabiat varlıkları mevzuatı uyarınca güçlü bir şekilde korunması lazım. Ancak maalesef yörede bugüne kadar çok ciddi arkeolojik inceleme tamamlandığı gibi tespit ve tescil edilen Hanım Köprüsü gibi taşınmaz kültür varlıklarımız da gerekli hassasiyet gösterilerek korunmuyor. Buradan Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çağrıda bulunuyoruz. Bölgemizde bir an evvel arkeolojik araştırmalar hızlandırılmalı ve bölgenin kültür mirası dünya kültür mirası envanterine kazandırılmalıdır” dedi.
Tunceli’nin Pülümür ilçe girişinde bulunan ve 19. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından inşa edilen Hanım Köprüsü, 2016-2017 yılları arasında onarılmıştı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ