Tanoğlu: “Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız”

ERZİNCAN TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET TANOĞLU

Genel 13.03.2020 18:21:29 0
Tanoğlu: “Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.03.2020 18:21

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, “Korona virüs fırsatçılığı yapan vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Tanoğlu açıklamasında, “Korona virüsünün ülkemizde de görülmesinin ardından, ülkemiz genelinde bazı işletmelerin söz konusu durumdan istifade ederek özellikle maske, dezenfektan, kolonya ve benzeri hijyen ürünleri ile gıda ürünlerinde fahiş fiyatlarla haksız fiyat artışı gerçekleştirdiği hakkında bazı şikayetler gündemde yer almış bulunmaktadır. Fahiş fiyatlarla ilgili Ticaret Bakanlığımızdan da gerekli açıklamalar yapılmış ve tespiti halinde yasal işlem başlatılacağı ifade edilmiştir. Ne yazık ki, ülkemiz genelinde bazı firmaların bu durumu fırsat bilerek ihtiyaca yönelik sunulan mal ve hizmetlere fahiş fiyat uygulamaya devam ettikleri görülmüştür.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak, durumu yakından takip etmekteyiz. Şu ana kadar hiç bir üyemiz ve esnafımız hakkında her hangi bir şikayet gelmediğinin bilinmesini isterim. Üyelerimizin ticarete ve geleneklerimize uymayan bu tür gayriahlaki davranışlara asla tenezzül etmeyeceğinin farkındayız. Bundan sonraki süreçte de ilimizde bu fırsatçılığın gerçekleşmeyeceğini ön görmekteyiz. Bu konuda duyarlı davranan ve bu süreci fırsata çevirmeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyoruz.

Bununla birlikte herkes bilmedir ki, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası, ticaretin nabzını elinde tutan en önemli sivil toplum kuruluşlarından biridir. Dolayısıyla ürünlerinde haksız fiyat artışı yapan firmalara karşı asla sessiz kalmayacağız. Çalışma alanımızın içinde haksız fiyat artışı yapan firmaların tespit edilmesi halinde disiplin mekanizmalarımız sonuna kadar çalıştırılacaktır. Ayrıca bu tür firmaların ifşa edilerek hak ettikleri cezaların verileceğinin de bilinmesini isteriz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ