SÜTAŞ'ın sağmal inekleri Bingöl'deki çiftliklere getirildi

- SÜTAŞ tarafından Çeltiksuyu köyünde kurulan 733 milyon lira maliyetli entegre tesisler bünyesinde tamamlanan çiftliklere gebe düve sevkiyatı yapıldı - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz: - 'Bingöl çok büyük bir yatır?

Genel 10.08.2020 11:00:03 0
SÜTAŞ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.08.2020 11:00

BİNGÖL (AA) - ABDULLAH ÇELİK - Bingöl'ün Çeltiksuyu köyünde SÜTAŞ tarafından "Doğu Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi" kapsamında kurulacak süt fabrikası öncesi tamamlanan çiftliklere sağmal inek sevkiyatı yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın aldığı yatırım kararı çerçevesinde, "SÜTAŞ Doğu-Güneydoğu Anadolu Sütçülük Projesi Bingöl Entegre Teknik Hayvancılık ve İmalat Sanayi Yatırımı" kapsamındaki tesislerin yapımı sürüyor.

SÜTAŞ'ın Çeltiksuyu köyündeki 3 bin dönümlük arazide 2018 Haziran ayında yapımına başlanan 733 milyon 709 bin lira tutarındaki entegre tesisteki süt fabrikasının kaba inşaatı ve çiftlikler tamamlandı, 650 işçinin çalıştığı inşaat ve montaj faaliyetleri ise hızla devam ediyor.

- Süt inekleri Bingöl’e ulaştı

Çiftlikten süt fabrikasına, yem fabrikasından biyoenerjiye kadar entegre yatırım olan tesislerden ilki olacak süt fabrikasının yıl sonuna kadar hizmete açılması planlanıyor. Çiftliklerde 1. etap damızlık düve barınaklarının inşaatı tamamlandı, 24 Temmuz'dan itibaren sevk edilmeye başlanan simental cinsi ilk gebe düveler Bingöl’deki evlerine getirildi.

Sütün bereketini Bingöl'den Anadolu'ya yaymak için en önemli adımlardan birini atan SÜTAŞ, ağustos ayı sonuna kadar Bingöl’deki çiftliklere 2 bini aşkın süt ineği sevk edecek.

- "Bingöl çok büyük bir yatırıma kavuşuyor"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AA muhabirine, SÜTAŞ yatırımının doğrudan 1012, dolaylı olarak on binlerce aileye katkı sunacağını söyledi.

SÜTAŞ süt fabrikasının büyük oranda tamamlandığını ve gelecek ekim ayında açılmasının planlandığını işaret eden Yılmaz, süt ineklerinin Bingöl'e sevk edilmesinin kendilerini heyecanlandırdığını belirtti.

Yılmaz, Bingöl merkezli dev bölgesel yatırımın adım adım gerçeğe dönüştüğüne işaret ederek, şöyle konuştu:

"Bu yatırımın ilimize kazandırılmasına vesile olan başta sayın Cumhurbaşkanımız ile SÜTAŞ yönetimine şükranlarımı sunuyorum. Aralıksız bir şekilde yatırım yapmaya devam ettiler. Geçtiğimiz günlerde ilk hayvanlar da gelmeye başladı. Ben de sosyal medya hesabımdan paylaştım. Çok sevindim bu manzarayı görünce. Toplumumuzda da gerçekten büyük bir teveccüh oldu. Bu sonbaharda ilk tesis hizmete alınmış olacak. Peyderpey bu kapasite genişleyecek, Bingöl çok büyük bir yatırıma kavuşuyor. Bu sıradan bir yatırım değil, şunda Türkiye'de benim bildiğim en büyük gıda tarım sanayi yatırımı ve Bingöl’de gerçekleşiyor."

"Bu bölgesel bir projedir. Bingöl merkezli yatırım ama bütün bölgeyi etkileyecek." diyen Yılmaz, 300 kilometre uzaklıktaki il ve ilçelerden de firmanın süt ve yem bitkisi alımı yapılacağını aktardı.

- "Yatırımlarda en büyük teşvik huzur ve güven ortamıdır"

Yılmaz, huzur ve güven ortamının pekiştiği bir ortamda Doğu ve Güneydoğuya özel sektörün daha fazla yatırım yapmasını beklediklerini, SÜTAŞ yatırımın da diğer yatırımlar için örnek teşkil etmesini diledi.

Bölgeye yatırım yapmanın gerçek vatanseverlik olduğunu vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Allah razı olsun Muharrem Bey ve ekibinden. İşte vatanseverlik budur. Gelip Bingöl’de bu büyük yatırımı yapmak en büyük vatanseverliktir bana göre. Buradaki insanımıza aş iş imkanı sunmuş olacak. Huzur güven ortamımız da çok şükür çok iyi, pekişmiş durumda. Yatırımlarda en büyük teşvik huzur ve güven ortamıdır. Bir yerde huzur ve güven yoksa oraya özel sektör yatırımı gelmez. Devlet yatırım yapabilir ama özel ciddi bir yatırım gelmez. İşte huzur ve güven ortamı var ki Bingöl’de böyle yatırımları görüyoruz, görmeye de devam edeceğiz inşallah."

- Üreticiler heyecanlandı

Bingöl Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Doğan Koç da son aşamaya gelen SÜTAŞ yatırımının Bingöl ve bölgeye çok olumlu etkisi olacağını söyledi.

"SÜTAŞ'ın gebe düvelerinin gelmeye başlaması biz de heyecan yarattı." diyen Koç, bu devasa yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Yatırımın etkilerinin geçen seneden beri görülmeye başladığını aktaran Koç, "SÜTAŞ geldikten sonra sılajlık mısır ekimi 1500 dekardan 13 bin dekara yükseldi. SÜTAŞ'ın garantili alım modeli çiftçilere güven verdi. Biz de güven kazandık. " diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ