Sürücü adayları sağlık şartları yönetmeliğinde değişiklik

Dış temsilciliklere yapılacak sürücü belgesi başvurularında, başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel bulunmadığına dair sağlık raporu geçerli kabul edilecek.

Genel 13.06.2020 12:27:33 0
Sürücü adayları sağlık şartları yönetmeliğinde değişiklik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.06.2020 12:27

ANKARA (AA) - Yurt dışında ikamet eden vatandaşların dış temsilciliklere yaptığı sürücü belgesi başvurularında, ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel durum bulunmadığına dair sağlık raporu geçerli sayılacak.

Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, sürücü ve sürücü adaylarının muayeneleri, Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan muayenehane hariç özel sağlık kuruluşlarında görevli tabip veya uzman tabip tarafından bu yönetmelik hükümlerine göre yapılacak ve sağlık raporu düzenlenecek.

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığında olduğu gibi Türk Silahlı Kuvvetlerinde de kurum tarafından verilen eğitim sonrasında sürücü belgesi alacak personelin sağlık raporları kendi kurum tabipliklerince de verilebilecek.

Kişi, adına düzenlenen rapora itiraz edebilecek. Raporlara itiraz usulleri Sağlık Bakanlığınca belirlenecek.

Özel tertibatlı motorlu araç kullanılması gereken durumlar için il sağlık müdürlüğü bünyesinde oluşturulacak komisyonlarda ortopedi ve travmotoloji, fiziksel tıp ve rehabilitasyon, nöroloji uzmanları ve makine mühendisi de bulunacak. İl sağlık müdürlüğü tarafından ihtiyaç duyulması halinde bu komisyona iç hastalıkları, ruh sağlığı hastalıkları, kulak burun boğaz uzman hekimleri ve elektrik mühendisi dahil edilebilecek.

Dış temsilcilikler tarafından alınacak sürücü belgesi başvurularında, başvuru sahibinin ikamet ettiği ülkeden aldığı, sürücü olmasında engel durum bulunmadığına dair sağlık raporu da geçerli sayılacak.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ