STK temsilcilerinden evlat nöbeti tutan ailelere destek

Muş’taki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP önünde sürdürdüğü evlat nöbetine destek verdi.

Genel 14.04.2021 13:58:20 0
STK temsilcilerinden evlat nöbeti tutan ailelere destek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.04.2021 13:58

Muş’taki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP önünde sürdürdüğü evlat nöbetine destek verdi.

HDP İl Başkanlığı önünde bir araya gelen ailelere, Muş Kardeşlik Platformu çatısı altında toplanan STK’lardan destek geldi. Burada HDP’ye ve PKK’ya tepki gösteren aileler, “Türk Kürt kardeştir, HDP kalleştir”, “Otura otura kazanacağız”, “Kandil burada HDP nerede”, “Kahrolsun HDP işbirlikçi PKK” sloganları atarak tepki gösterdi. Ailelere destek olmak amacıyla STK’lar adına açıklama yapan Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Turhan Sur, bugün buradan Muşlu anaların, ailelerin yanından sahabeler şehri mübarek Diyarbakır’a, oradaki analara, ailelere selam yolladıklarını ifade etti. Marksist, Leninist, Ateist ideoloji sahiplerinin, bu ülkenin kurucu unsuru ve öz evlatları olan vatanına düşkün, dinine, kültürüne bağlı olan Kürtleri ve Kürt adını kullanarak bu ismin arkasına gizlenmiş, şarkın en sevgili sultanı Selahattin Eyyubi’den adeta intikam almaya çalışıldığını ifade eden Sur, “Gençleri kandırıp dağa gönderenler yanlışı alkışlıyorlar. Fikirleri yok, çünkü emperyalistlerden emir alıyorlar. Gençlerin eline kalem yerine silah verenler eğriyle doğruyu ayıramıyor, çünkü akılları ve vicdanları yok. Bunlar gençleri kandırıyor, aldatıyor, bilerek ve isteyerek yalan söylüyorlar ve yalana sahip çıkıyorlar, çünkü ahlakları yok” dedi.

“Gençler, analarınızın gözünün yaşını silin evinize dönün”

Dağa kaçırılan gençlere seslenerek eve dönün çağrısı yapan Sur, “Gençler, analarınızın gözünün yaşını silin, yürekleri yanık analarınızı yalnız bırakmayın, evinize dönün. Sizin elinize silah verenler kendi çocuklarını Avrupa’ya tatile götürüyorlar, özel okullarda okutuyorlar, sanat eğitimi aldırıyorlar. Ellerinize tutuşturdukları silahlara bir bakın hangi ülkenin adı yazıyor, hangi ülke, hangi karanlık güçler sizleri öz vatanınıza, öz yurdunuza karşı kullanıyor. Düşünün lütfen. Sizleri daha fazla alıkoymalarına izin vermeyin. Aileleriniz sizleri bekliyor. Sultan Alparslan diyarı Muş’tan sesleniyorum; çok iyi bilinmelidir ki bir yerde Türk varsa, Kürt onu sevmiyorsa o Kürt değildir ondan şüphe edin. Yine bir yerde Kürt varsa Türk onu sevmiyorsa o Türk değildir ondan şüphe edin. Kardeşi kardeşe düşürmeye çalışanları iyi tanıyın lütfen. Bunlar bizden değil. Kürtçe bilen Yahudi ve Ermeniler bizleri birbirimize kırdırmak için Kürt kılığına girmişler bunu asla unutmayın” ifadelerini kullandı.

“Sizleri kullanarak bu topraklarda kan dökmelerine izin vermeyiniz”

“Gençler, sizleri Büyük İsrail Devleti’ni kurmak için kullanmaya çalışanların oyununa gelmeyin. Sizler bu toprakların çocuklarısınız. Sizleri kullanarak bu topraklarda kan dökmelerine izin vermeyiniz” diyen Sur, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Analarınız, evleriniz sizi bekliyor. Ey iman edenler, ‘Yahudileri ve Hıristiyanları dost edinmeyiniz. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse şüphesiz o da onlardandır. Allah, zalimler topluluğunu hidayete erdirmez.’ Bu emre binaen sevinç ve mutlulukla karşıladığımız bu mübarek Ramazan ayında biz Müslümanların şuna dikkat etmesi şarttır, elzemdir. Şöyle ki; namaz kılacaksın, oruç tutacaksın ama Siyonist Yahudi’ye, Emperyalist Avrupa’ya karşı çıkmayacaksın. Gençlerimizi kullanmalarına, ellerine silah verilmesine izin vereceksin, köle olacaksın. Müslümanlık şuur dinidir, akıl dinidir, şekil dini değildir. Müslümanlık kölelik kabul etmez. Bu sebeple gençlerimizin üzerinden zembereği kurulmuş kirli elleri çektirmeliyiz. Çektirmek zorundayız.”
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ