Son dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e FETÖ'den soruşturma! İYİ Parti'den çok sert tepki

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Seymen, 2016 yılında Genel Başkan Meral Akşener hakkında, siyasi saliklerle önünü kesmek için FETÖ/PDY örgütüyle irtibatlı olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını, 3 yıldır rafta o

Genel 28.06.2019 21:23:28 0
Son dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e FETÖ'den soruşturma! İYİ Parti'den çok sert tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.06.2019 21:23

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Hasan Seymen, Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Seymen, partinin kuruluş aşamasında 2016 yılında Genel Başkan Meral Akşener'in önünü kesmek amacıyla tamamen siyasi saliklerle FETÖ/PDY örgütüyle irtibatlı olduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldığını hatırlattı. Seymen, ciddi bir belge ve delile dayanmadığını ileri sürdüğü soruşturmadan haberleri olduğunu ancak hukuka duydukları saygı ve güven kapsamında açıklama yapmadıklarını, ayrıca soruşturmanın takipsizlik kararı ile sonuçlandığı kanaatiyle bir araştırma içine girmediklerini vurguladı.

"GİZLİLİK KARARI ALINARAK SORUŞTURMA YÜRÜTÜLMEYE DEVAM EDİYOR"

Seymen, hem 24 Haziran hem 31 Mart hem de 23 Haziran seçimlerinde partilerinin elde ettiği başarının birilerini rahatsız ettiğini, bu yüzden 3 yıldır rafta tutulan soruşturma dosyasının Mayıs ayında raftan indirildiğini söyledi. Seymen, hem dosyanın raftan indirilmesi hem de dosya üzerinde 'gizlilik' kararı alındığından dün haberleri olduğunu ifade ederek, "Yani vekiller tarafından incelenemeyecek şekilde 'gizlilik' kararı alınarak, soruşturma yürütülmeye devam ediyor. Bugün dilekçe vererek gizlilik kararının kaldırılmasını talep ettik. Su soruşturmanın Türk milletinin huzurunda açık ve şeffaf şekilde yürütülmesini talep ettik. Bugün saat 10.30’da dilekçemizi verdik ama şimdi arkadaşlarımız kontrol ettiler, henüz dosya savcılıktan mahkemeye intikal etmemiş" dedi.

"KORKMUYORUZ, YILMAYACAĞIZ"

Genel Başkan Meral Akşener'in, Türk milletinin, gençlerin umudu olduğunu söyleyen Seymen, "Bu umudu kimseye örseletmeyiz. İYİ Parti cesurlar hareketidir. Bizi bu şekilde kimse yargı sopasıyla korkutamaz. Alnımız açık, başımız diktir. Eğer bir soruşturma yapılacaksa ben Meral Akşener’in avukatı olarak savcılık makamına her türlü desteği vermeye, istedikleri her türlü ifadeyi getirmeye hazırım. Sayın Genel Başkanımızla ilgili TBMM gurubumuz geçen aylarda bu iftiralarla ilgili ve siyasette FETÖ irtibatının açığa çıkarılması için araştırma önergesi verdiler. Bu araştırma önergesi iktidar partisi ve MHP oylarıyla reddedildi. Eğer bizim bir çekincemiz olsa, çiğ süt emmiş olsak bu önergeyi vermezdik. Dolayısıyla sayın savcılık makamı, 3 seneden beri rafta duran bu dosyayı niçin tekrar gündeme getirdiler, niçin gizlilik kararı getirdiler? Bu dosyanın duyulmasından bizim hiçbir çekincemiz yok. Milletimiz yanımızdadır ve arkamızdadır, korkmuyoruz, yılmayacağız, demokrasi mücadelemiz son hızla devam edecek" diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ