Soğuk baklava, hafifliğiyle yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı oldu

Diyarbakır'daki tatlı ustaları tarafından yaz mevsimine özgü hazırlanan soğuk baklava, sıcak havada serinlemek isteyenlerin vazgeçilmezi oldu.

Genel 15.08.2020 13:57:36 0
Soğuk baklava, hafifliğiyle yaz aylarının vazgeçilmez tatlısı oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.08.2020 13:57

DİYARBAKIR(AA) - Tatlı ustalarınca sütle hazırlanan, hamuru ince ince açılan, içerisine fıstık veya ceviz konulan baklava, tereyağı sürülen tepsilerde pişiriliyor. Yağ ve şeker oranı düşük, şerbeti sütle hazırlanan, derin dondurucuda bir gün bekletilen soğuk baklava, üzerine serpilen kakao ve çikolata tozu ile servis ediliyor.

Sıcak yaz günlerinde soğuk tüketilmesi amacıyla hazırlanan baklava, sıcak havalarda vatandaşların vazgeçilmez tercihi haline geldi.

Yaz sıcağında serinleten soğuk baklavanın talebine yetişmeye çalışan ustalar, yoğun çalışarak müşterilere hizmet sunuyor. Ustaların hünerli elleriyle hazırlanan soğuk baklava talep üzerine Türkiye'nin farklı illerine de gönderiliyor.

"Soğuk baklava sıcakta serinletiyor"

Hacı Baba Pastaneleri Genel Müdürü Oğur Gündar, AA muhabirine, yaptıkları baklavanın yağ ve şeker oranının düşük olması ve sütlü şerbeti nedeniyle farklı bir aromaya sahip olduğunu, bu nedenle de ilgi gördüğünü söyledi.

Türkiye'de 19 şube ile müşterilerine hizmet verdiklerini anlatan Gündar, soğuk baklavanın sıcakta serinleten bir tatlı olduğunu, sadece Diyarbakır'da değil tüm Türkiye'de rağbet gördüğünü belirtti.

Soğuk baklavanın müşteriler tarafından beğenildiğini dile getiren Gündar, "Yaz aylarında diğer tatlı çeşitlerimizin biraz daha ağır olması nedeniyle soğuk baklava hem aromatik özelliğinden hem de ağızda dağılmasından dolayı güzel bir damak tadı bırakıyor. Bu anlamda müşterilerimiz ciddi anlamda talep etmektedir." dedi.

"Yeni nesil tatlımız"

Gündar, "Tatlıyı İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya olmak üzere birçok ile de göndermekteyiz. Yeni nesil tatlımızdır. Bütün üretim yerlerimizde ustalarımız gece gündüz çalışarak müşterilerimizin taleplerini karşılamaya çalışıyor." diye konuştu.

İmalathanede usta başı Mehmet Aydar da müşterilerin taleplerini karşılamak için yoğun çaba gösterdiklerini anlatarak, "Özel açtığımız hamurla tepsilerimizin dibini kaplıyoruz. Ardından üstüne bolca fıstık döküyoruz, üzerini tekrar hamurla kapladıktan sonra fırına atıyoruz. 180 derece sıcaklıkta 40 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk süt döküyoruz. Baklavamızı 2 saat soğuk hava deposunda muhafaza ediyoruz. Üzerini çikolata fıstıkla süsledikten sonra servis ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"Eşsiz bir lezzeti var"

Müşterilerden Serkan Körükçü ise soğuk baklavayı çok beğendiklerini, hafif tatlı olduğu için tercih ettiklerini söyledi.

Soğuk baklavanın sıcakta serinlettiğini belirten Körükçü, "Herkese tavsiye ediyorum. Eşsiz lezzeti var." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, 10 Kişi Kalan Beşiktaş'ı 3-2 Mağlup Etti! Tarihi Geri Dönüş ve 2 Kırmızı Kartla Dolu Bir Derbi


Van Spor

Oliver Roy Camio: "Tüm oyuncularımız gayet güzel performans gösterdi"


Van Spor

A Milli Hentbol Erkek Milli Takımı, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ni yenerek ikinci tura yükseldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - 1461 Trabzon FK: 0


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan Macaristan’da çifte bronz madalya


Van Spor

Gol sesi çıkmadı! Galatasaray'a kendi evinde Trabzon çelmesi


Van Spor

Elazığ’da milli maç heyecanı


Van Spor

Elazığ’a dünya şampiyonluğu gururu


Van Spor

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ