Şişecam Düzcam’ın 'T Buluşmaları'nda ikinci konuk Patrik Schumacher oldu

- Zaha Hadid Mimarlık’ın yöneticisi Patrik Schumacher: - 'Cam sağlam, dayanıklı, eskiyip yıpranmayan, çok iyi bir malzeme'

Genel 27.06.2020 16:44:09 0
Şişecam Düzcam’ın
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.06.2020 16:44

İSTANBUL (AA) - Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle hayata geçirdiği "T Buluşmaları"nın bu yılki ikinci etkinliği olan T06’yı global ve online olarak gerçekleştirdi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilikçi ürünleriyle yapı sektörüne ivme kazandıran Şişecam Düzcam, “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla hayata geçirdiği mimarlık etkinliği "T Buluşmaları"nın bu yılki ikinci etkinliğini online ve global olarak yapıldı.

Bugüne kadar beş kez hayata geçirilen T Buluşmaları’nın sonuncusu T06, İngiltere merkezli Zaha Hadid Mimarlık’ın yöneticisi Patrik Schumacher’i konuk etti.

Moderatörlüğünü mimar Bilge Kobaş’ın üstlendiği etkinlik, mimarlar, tasarımcılar ve yapı sektörü profesyonellerini bir araya getirdi. T06’nın konuk konuşmacısı Mimar Patrik Schumacher, T Buluşmaları için hazırladığı sunumunda mimariye bakış açısını ve hayata geçirdiği projeleriyle ilgili deneyimlerini aktardı.

Şişecam Düzcam’ın hayata geçirdiği T Buluşmaları, geçen hafta gerçekleşen T05 etkinliğinde de Danimarka merkezli 3XN Architecture firmasının kurucusu Mimar Kim Herforth Nielsen’i ağırlamıştı.

Cam, cephe, şeffaflık ve doğal ışık kullanımı konularının önemine işaret eden Schumacher, projeleri arasında yer alan Norveç’teki Oslo Metro İstasyonu projesini anlatırken Şişecam Düzcam’dan cam danışmanlığı aldıklarını da belirtti.

Schumacher projede endirekt ışığa odaklandıklarını aktararak, “Bunun için de cam kullanacağız. Cam sağlam, dayanıklı, eskiyip yıpranmayan, çok iyi bir malzeme.” değerlendirmesinde bulundu.

1988 yılında Zaha Hadid Architects’e katılan Patrik Schumacher, halen ofisin yöneticisi olarak çalışıyor.

Ofisin küresel bir mimarlık ve tasarım markası olması konusunda büyük katkısı olan Schumacher, mimari, şehircilik ve tasarım alanlarında en önde gelen düşünce liderlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bonn, Stuttgart ve Londra’da felsefe, matematik ve mimarlık eğitimi alan Patrik Schumacher, 1990 yılında mimarlık diplomasını aldıktan sonra 2010 yılında Zaha Hadid ile birlikte Royal Institute of British Architects tarafından verilen Stirling Ödülü’nü kazandı.

1996'da AADRL’nin (Architectural Association Design Research Laboratory) kurucularından olan Schumacher, 1999 yılında Klagenfurt Üniversitesi Kültür Bilimleri Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı. Son 20 yılda mimari dergilere ve yayınlara 100’den fazla makale yazdı.

2008'de “parametrisizm” akımını başlatan ve o zamandan beri parametrisizmi destekleyen bir dizi manifesto yayınlayan Schumacher, 2010 ve 2012 yıllarında da iki ciltlik teorik “The Autopoiesis of Architecture” çalışmasını yayınladı.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ