'Simitçi Erkan' iki günlük gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı

Kocaeli'de 20 yıldır sokaklarda simit satan Erkan Ayhan, Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için iki günlük gelirini Mehmetçik Vakfına bağışladı.

Genel 17.10.2019 14:44:48 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.10.2019 14:44

KOCAELİ (AA) - Daha önce de birçok kampanya düzenleyen Erkan Ayhan, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda görev yapan Mehmetçik'i de unutmadı.

Giydiği tişörte, "Mehmetçiğin vurduğu yerde gül biter, simitler Mehmetçiğe" yazdıran Ayhan, tepsisindeki simitleri, "Simitlerin geliri Mehmetçik'e" diye bağırarak satıyor. Vatandaşlar da Ayhan'ın bu kampanyasına, fazla simit alarak destek veriyor.

Erkan Ayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 20 yıldır simit satarak ailesini geçindirdiğini, sürekli sosyal faaliyetlerde bulunarak çevresine faydalı olmaya çalıştığını söyledi.

Daha önce 15 Temmuz şehit ve gazileriyle Gazze, Arakan ve Myanmar'daki Müslümanlara aynı şekilde yardım kampanyası düzenlediğini anlatan Ayhan, "Afrin ve Zeytin Dalı Harekatı'na da bu şekilde destek vermiştim. Şimdi de Barış Pınarı Harekatı'na katılan Mehmetçikler için yapmak istedim. İki günden beri sattığım 193 simit parası olan 135 lirayı Mehmetçik Vakfının Ziraat Bankası hesabına yatırdım." diye konuştu.

"Vatandaşlar destek veriyor"

Ayhan, simitleri harekatta görev yapan askerler için sattığını öğrenen vatandaşların tepkisinin çok güzel olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Simitleri, Barış Pınarı Harekatı'na destek için sattığımı öğrenince vatandaşlar çok güzel destek veriyor. Allah, böyle insanlardan razı olsun. Biz halk olarak bir bütün olduğumuz sürece bizi yıkacak hiçbir güç yok. Biz ekmek teknemiz olan simidi satarak Mehmetçik'e destek oluyorsak, maddi durumu iyi olanların da katkı sağlaması gerekir. Mehmetçik'e buradan selam ve sevgilerimi gönderiyorum. Şehit olanlara Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun."

Erkan Ayhan, "asker selamı" vererek, harekatta gören yapan Mehmetçik'e selam gönderdi.

"Hepimiz keşke böyle Erkan gibi olabilsek"

İzmit'te esnaflık yapan 60 yaşındaki Burhan Coşkun da Erkan Ayhan'ın bu kampanyasının çok anlamlı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Herkes Erkan gibi olabilse keşke. Erkan gibi askerler olduğu müddetçe bu memleketi kimse yıkamayacak. Bu memleket bizim. Hepimiz keşke böyle Erkan gibi olabilsek. Kardeşimizin bu duyarlığı bizim yüreğimizi dağlıyor, gözümüzü yaşartıyor. Erkan bu memleketin bir simitçisi değil, bu memleketin bir askeridir. Allah onun gibileri eksik etmesin. Allah hepimize böyle bir sevgi versin. Vatandaşlar da bu kampanyaya destek veriyor, fazla simit alıyor. Vatandaşlar, Erkan'ın aracılığıyla da askerlerimize destek vermiş oluyorlar."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

Atatürk Üniversitesi boks takımı, Türkiye şampiyonasından madalyalarla döndü


Van Spor

ETÜ spor kulübü Hemsball Türkiye şampiyonasından çifte kupayla döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ