Şehit Eren Öztürk’ün vasiyette bulunduğu caminin temeli atıldı

BİTLİS AHLATLI ŞEHİT PİYADE UZMAN ÇAVUŞ EREN ÖZTÜRK’ÜN VASİYETİ OLAN CAMİNİN TEMELİ ATILDI.

Genel 26.06.2020 11:04:18 0
Şehit Eren Öztürk’ün vasiyette bulunduğu caminin temeli atıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.06.2020 11:04

Van’ın Çaldıran ilçesinde Uzunyol Hudut Karakolu ile Soğuksu Karakolu bölgesinde devriye faaliyeti yaparken 17 Ekim 2019 tarihinde çıkan çatışmada şehit olan Bitlis Ahlatlı Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk’ün vasiyeti olan caminin temeli atıldı.

Şehit Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk, şehit olmadan önce 2016 yılında mahalle imamı Şerafettin Tanyeri ile yaptığı yazışmalarda, “Eğer şehit düşersem benim adıma cami yaptırın” vasiyetinde bulunmuştu. Şehit Eren Öztürk, mahalle imamına yaptığı vasiyetten 3 yıl sonra Van’ın Çaldıran ilçesinde girilen çatışmada şehit oldu. Şehit Eren Öztürk’ün kendi adına cami yaptırılması vasiyetinin açıklanmasından sonra başta ilçe halkı olmak üzere tüm Türkiye vasiyeti sahiplenerek cami yapımı için harekete geçti.

Başlatılan kampanya kapsamında Şehit Eren Öztürk adına cami yapılması için bir hayırsever tarafından bağışlanan arsa üzerinde yapımına başlanan caminin temeli atıldı. Şehit Eren Öztürk’ün kendi mahallesi olan Kulaksız Mahallesi’nde yapımına başlanan caminin temel atma törenine Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat, Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, kurum amirleri, şehit aileleri ve ilçe halkı katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra konuşan Kulaksız Mahallesi İmamı Şerafettin Tanyeri, Eren Öztürk’ün şehit olmadan önce kendisiyle yaptığı cami vasiyetini anlattı.

Daha sonra konuşma yapan Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban, “Bu camide binlerce Eren ibadet edecek ve yetişecektir. Aziz şehidimizin hatırasının burada yaşatılması için emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat ise bir daha şehit haberlerinin gelmemesini temenni ederek, “Ama bu topraklar için Allah bizlere de nasip etse şehit olsak, Efendimize komşu olsak. Biz devlet olarak topyekun bir mücadele ile terörün kökünü kazıyacağız. İnşallah bu topraklardan bu lanet örgütü de silip atacağız. Tekrardan böyle bir evlat yetiştirdikleri için şehidimizin anne ve babasının ellerinden öpüyoruz. Devlet olarak her zaman size ve tüm şehit ailelerine minnettarız. İnşallah temeli atılan camimizde ve Kur’an kursumuzda binlerce Eren yetiştireceğiz. Şehidimizin vasiyetine sahip çıkan çok kıymetli hayırseverlere de çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ahlat İlçe Müftüsü M. Fudayil Uyanık tarafından yapılan duanın ardından caminin temeline ilk harç döküldü. Temel atma töreni sonrası duygularını dile getiren Şehit Piyade Uzman Çavuş Eren Öztürk’ün babası Kerem Öztürk, “2019 yılında şehit olan oğlumun vasiyeti üzerine yapılacak olan caminin temelini atıyoruz. Şu anda acı ama bir o kadarda güzel bir duygu yaşıyorum. Oğlumun cami imamına sosyal medyadan yazmış olduğu cami vasiyetine başlamış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye’nin her yerinden yardım edildi. Bu bağlamda bizleri yalnız bırakmayarak destek olan Bitlis Valisi Oktay Çağatay’a, Ahlat Kaymakamı Erkan İsa Erat’a, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban’a, daire amirlerine, iş adamlarına, esnafa ve ilçe halkımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şehit Eren Öztürk’ün vasiyette bulunduğu cami imamı ve Kulaksız Mahallesi Cami Minare ve Kur’an Kursu Yaptırma Derneği Başkanı Şerafettin Tanyeri de, “Şehidimiz Eren Öztürk, 2016 yılında ben hacda iken ‘adıma cami yapar mısınız?’ Diye mesajlar göndermişti. Bende 4 yıl boyunca o mesajları hiç silmedim. Daha sonra Eren’imiz şehit oldu. Keşke olmasaydı, bu temeli atmasaydık. Demek ki Allah ona bu duyguyu hissettirmişti ki cami vasiyeti bıraktı. 2019 yılında Eren şehit olduktan sonra bu mesajları basınla paylaştık. Çok şükür bugün caminin arsasını alarak temelini attık. Şehidimizin vasiyeti üzerine buraya bir cami yapacağız. Bunun yanında 50 kişilik yatılı Kur’an kursu yapacağız. Şehidimizin vasiyetinin yerine getirilmesi için tüm hayırseverlerden destek bekliyoruz” dedi.

Tanyeri, cami yapımına destek vermek isteyenlerin Ahlat Şehit Eren Öztürk Camii Derneğinin TR50 0001 0002 7189 1754 9850 01 nolu IBAN hesabına bağışta bulunabileceğini ve 0530 252 90 08 nolu telefondan kendisine ulaşılabileceğini ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ