Şehit babası şehitlikte FETÖCÜ'lere idam istedi

Genel 18.03.2017 11:47:19 0
Şehit babası şehitlikte FETÖCÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.03.2017 11:47
Erzurum’da 18 Mart şehitlerini anma etkinliğinde 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda şehit olan polis memuru Yakup Sürücü’nün babası FETÖCÜ’lere tepki göstererek idam istedi.
Erzurum’da ‘15 Temmuz Şehitleri 18 Mart Şehitlerine Yürüyor’ anma programı kapsamında Karskapı Şehitliğinde tören düzenlendi. Törene Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, şehit aileleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.
Çelenk sunumunun ardından yapılan saygı atışı ile başlayan anma programı saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Güneş Cami İmamı Muhammet Aktaş tarafından yapılan duanın ardından ziyaretçiler şehitliklere kırmızı ve beyaz karanfil bıraktı.

“Böyle toplanır çok ağlarsınız”
Bu sırada etraftakilere seslenen 15 Temmuz şehidi Yakup Sürücü’nün babası İbrahim Sürücü, “Bizim bombamızla bizim çocuklarımızı vurdular. Yoksa böyle toplanır çok ağlarsınız. Asılacaklar onlar. Benim çocuğum vatana kurban olsun ama benim bombam beni vurdu. Bunlar asılacaklar yoksa çok ağlarsınız böyle” diyerek tepki gösterdi. Daha sonra törende görev yapan polislerden birisinin kolunu tutan baba Sürücü, “Bunun anası babası belki de aç susuz beslemiş. Hep can yakıyorsunuz can yakmayın. Vatan zamanı, sevda zamanı” dedi. Anne Çiğdem Sürücü ise, mahkemeye çıkarken takım elbise giyerek kravat takan FETÖ sanıklarına, “Öyle kravat takıp da önümüze çıkmasınlar. Onların hakkı birer tane urgan” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ