Şehit annelerine evlat kokulu mektuplar

Yaklaşan 14 Mayıs Anneler Günü öncesinde Fırat İlkokulu öğrencileri tarafından şehit annelerine duygulandıran bir sürpriz hazırlandı.

Genel 12.05.2017 10:58:52 0
Şehit annelerine evlat kokulu mektuplar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.05.2017 10:58

Okulun minik öğrencileri yazdıkları mektupları Malatya’daki şehit annelerine göndererek, onlara ‘biz de sizin bir evladınızız’ satırlarıyla seslendiler.

 

PTT’nin zarf ve mektup kağıdını, Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezinin ise posta pulunu karşıladığı Anneler Günü organizasyonunda onlarca öğrenci, oğlu şehit olmuş anneye duygu dolu satırlarla seslendi.

 

Hazırlanan mektupların posta kutusuna atılmasının ardından açıklamalarda bulunan PTT Baş Müdürü Fahri Ocak, “Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü anneler günü münasebetiyle Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi ile Malatya PTT Baş Müdürlüğü olarak güzel bir kampanyaya imza atmış bulunuyoruz. Bu kampanyamız PTT tarafından mektup zarfı ve mektup kağıdı, AVM tarafından ise mektubun gönderme pulu verilerek, ’Mektup bizden, pul PTT AVM’den güzel sözler sizden’ diyerek böyle bir kampanyaya imza attık. Bu kampanyamız büyük bir teveccüh gördü. Şuanda burada 1000’in üzerinde çocuk bulunmakta. Fırat İlkokulu öğrencileri çok güzel bir şeye imza attılar. Hazırladıkları mektupları tamamen şehit annelerine yazdılar. Çok güzel bir etkinliği başarmış oldular. Ben onlara ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“30 şehit annesine mektup hazırladık”

 

Fırat İlkokulu 2-H sınıfı öğretmeni Tevfik Paşa Coşkun ise yaptığı açıklamada, “Cennet annelerin ayaklarının altındadır sözüyle ne kadar kutsal oldukları anlaşılan annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Biz yapılan bu etkinlikte Malatyalı şehitlerimizin annelerine mektup göndermeyi düşündük. Bunun için de önceden yaptığımız çalışma neticesinde tespit ettiğimiz 30 şehit annesine mektup hazırladık. Bir nebzede olsa o çocuklarımızın yerini alacak bu çocuklarımızın bu davranışıyla annelerimizin mutlu olacaklarını düşünüyoruz” dedi.

 

Daha sonra Mehmet Efe Kalkan isimli öğrenci kendi hazırladığı mektubu okuyarak, bir şehit annesine gönderdiği duygu dolu satırları paylaştı.

 

Efe mektubunda şehit annesine şöyle seslendi:

 

“Her çocuğun, annesinin anneler gününü kutladığı bugünde ülkemizin bağımsızlığını ve beraberliğimizi sağlamak, kutsal yurt topraklarımızın bütünlüğünü korumak uğruna, canını, yurdu ve ulusu için seve seve feda etmekten çekinmeden bayrağımıza kanının rengini, ay yıldızımıza yüreğinin aydınlığını vererek şehitlik mertebesine ulaşan kahraman ağabeyimizin özlemini her an içinde yaşatan elleri öpülesi siz şehit annesinin Anneler Günü’nü evladınız adına kutlamak istedik.”

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ