Şehir şehir dolaşarak ekmeklerini kazanıyorlar

Genel 1.04.2018 12:01:58 0
Şehir şehir dolaşarak ekmeklerini kazanıyorlar
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.04.2018 12:01
Şanlıurfa ilinden yola koyularak, ekmek parası kazanabilmek adına şehir şehir gezen bir aile, yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden kalaycılığı sürdürmeye devam ettiriyor.
Şanlıurfa’da yaşamını sürdüren Tokgöz ailesi, yok olmaya yüz tutmuş mesleklerden olan kalaycılığı şehir şehir gezerek sürdürmeye devam ettiriyor. Ekmek parası kazanabilmek adına yola koyulan Tokgöz ailesi, gittiği diğer kentlerde olduğu gibi Muş’ta da bazı restoran ve evlerde kullanılan bakır tabakaları temizleyip, onarımını yaparak hem unutulmaya yüz tutan mesleği yaşatıyor, hem de ekmek parası kazanıyor. Şehir merkezindeki bir ara sokakta, kaldırım üzerine tezgâhını açan Tokgöz ailesi, burada temizleyip, onarımını yaptığı bakır parçalarını daha sonrasında aldığı restoran ve evlere geri bırakıyor.
Şanlıurfa ilinden Muş’a geldiklerini belirten kalaycılardan Gökhan Tokgöz, ailesi birlikte yok olmayla karşı karşıya kalan kalaycılığı yaşatmaya çalıştıklarını söyledi. Ailesi ile birlikte seyyar olarak çalıştıklarını belirten Tokgöz, il il, ilçe ilçe dolaşarak mesleklerini ayakta tutmaya ve geçimlerini sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Kalaycılık mesleğinin zor bir meslek olduğunu hatırlatan Tokgöz, yaklaşık 20 yıldır bu mesleği icra ettiğini belirtti. Ailesiyle birlikte babadan kalma olan mesleği sürdürmeye çalıştıklarını söyleyen Tokgöz, “Şanlıurfa’dan Muş’a geldik. Yılda bir iki kez bu bölgeye geliriz. Kalaycılık mesleği atadan kalma bir meslek. Bizde atadan kalma kalaycı mesleğini yaşatmak için çalışıyoruz. Hem bu mesleği yaşatmak hem de ekmek paramızı kazanmak için il il, ilçe ilçe dolaşarak, buralardaki restoranlarda ve evlerde kullanılan bakır eşyaların tamiri ve temizlemesini yapıyoruz. Zor bir meslek olduğunu biliyoruz. Ama yapacak başka bir şey olmadığı için mecburen bizde bu mesleği yaparak geçimimizi sağlıyoruz” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ