Sarıkamış'ta ayılara bayram şekeri

Genel 17.06.2018 09:10:08 0
Sarıkamış
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.06.2018 09:10
Ramazan Bayramı dolayısıyla Sarıkamış’a akraba ziyaretine gelen vatandaşlar, ayıları da ihmal etmedi. Sarıkamış çöplüğüne ayıları görmek için giden vatandaşlar, ayılara bayram şekeri bıraktı.
Sarıkamış’a 3 kilometre uzaklıkta bulunan şehir çöplüğü ayılara ev sahipliği yapıyor. Yavrularıyla birlikte çöplüğe inen boz ayılar, vatandaşlardan da yoğun ilgi görüyor. Her gün onlarca vatandaşın ayıları görmek için geldiği çöplükte ayılar ise vatandaşlara alışmış görünüyor.
Kendilerini izleyen vatandaşlara tepki göstermeyen ayılar, yavrularıyla birlikte çöplükte yiyecek arıyor. Ankara’dan Sarıkamış’a gelen bayram ziyaretine gelen vatandaş, akşam çöplüğe gelerek ayılara bayram şekeri attı.
Sarıkamış’ın ayılarla meşhur olduğunu ifade eden vatandaş, “Sarıkamış ayılarıyla meşhur, bayram ziyareti için ayıların yanına geldik. Tabi ayılar kuşburnu, bal sever ama biz ayılarımıza bayram şekerlerimizle geldik. Onlara bayram şekeri ikram edeceğiz” dedi.

“Millet dışarıda kedi köpek görür, biz Sarıkamış’ta ayı görürüz”
İnsanların evlerinden çıktığından sokaklarda kedi, köpek gördüğünü ifade eden vatandaşlar, kendilerin Sarıkamış’ta sokakta ayılarla karşı karşıya kaldıklarını belirttiler. Vatandaşlar, “Millet dışarıya çıkar kedi, köpek görür. Biz ise Sarıkamış’ta dışarıya çıkınca ayılarla karşı karşıya gelme olasılığımız yüzde yüz. Ama ayılar insanlara alışmış durumda, çünkü insanlar çöplüğe giderek ayılarla bağdaş kuruyorlar. Ayılar alışmış artık insanlara, yavruları var. Çok güzel, baya bir ayı gördük” diye konuştu.
Öte yandan, Ramazan Bayramı dolayısıyla Sarıkamış’a akraba ziyaretlerine gelen vatandaşlar, ayıları da ihmal etmiyor. Gece Sarıkamış çöplüğüne giden vatandaşlar burada ayıları izliyor. Yavrularıyla birlikte insanlara aldırış etmeden çöplükte yiyecek arayan ayıları vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydediyor.
Bir süre karınlarını doyuran ayılar daha sonra çöplükten ayrılarak ormanların derinliğinde kayboluyor. Her akşam çöplüğe inan ayılar insanların da ilgi odağı oldu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ