Sarıkamış şehitleri anıldı

Sarıkamış Harekatı Sırasında Donarak Şehit Düşen 90 Bin Asker, Karsın Sarıkamış İlçesinde “türkiye Şehitleriyle Yürüyor” Sloganıyla Düzenlenen Yürüyüşle Anıldı.

Genel 5.01.2020 16:28:46 0
Sarıkamış şehitleri anıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.01.2020 16:28

Sarıkamış Harekatı sırasında donarak şehit düşen 90 bin asker, Karsın Sarıkamış ilçesinde “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganıyla düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Hava sıcaklığının eksi 10 dereceye düştüğü Sarıkamış’ta düzenlenen anma yürüyüşünün ardından Sarıkamış Şehitliği tören alanında anma programı gerçekleştirildi. TBMM Başkan Vekili Celal Adan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç, Kars Valisi Türker Öksüz, Aile, 3. Ordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Özgür Nuhut, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Ahmet Koca, Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürü Selim Çelenk, Sarıkamış Kaymakamı Recep Koşal, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Sarıkamış Belediye Başkanı Harun Hayali, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, protokol üyeleri ile on binlerce vatandaşın katıldığı program, şehitlik anıtına protokol üyelerinin çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’nın okunduğu programda 9. Komando Tugay Komutanlığından Yüzbaşı Çapan Özçiftçi, Sarıkamış Harekatı hakkında bilgi verdi. Susuz Merkez Camii imam hatibi Mustafa Demirci tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu.

“Çanakkale’de yanmışız, Kars’ta da donmuşuz”

Programın açılışında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Hamdolsun biz hala bütün dünyanın bildiği, alemin tanıdığı bir devletiz. Biz bedenimizle, nefesimizle, sesimizle dünyanın bütün coğrafyalarında varlık gösteren aziz milletiz. Bastığımız her toprağı yurt edinmiş bir milletiz. Göçtüğümüz, geçtiğimiz yurtları unutmamış bir milletiz. Çünkü bizim yurdumuz candan kıymetli, bizim vatan sevgimiz imandan, bizim bir canımız, bir cananımız var. Ve bizim bir imanımız, bir de vatanımız var. Bunun için Çanakkale’de yanmışız, Kars’ta da donmuşuz. Fakat her öldü dediklerinde dirilmiş, her bitti dediklerinde yeniden başlamayı bilmişiz” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu ise, “Bugün Türkiye şehitleriyle yürüyor. ’Gençlik Şühedanın İzinde’ vesilesiyle sizlerle bir aradayız. Gerek ülkemizin dört bir yanından ve gerekse dünyanın değişik noktalarından gelerek bu güzel tabloda emeği olan, bu güzel günü, bu güzel birlikteliği bizlerle paylaşan sizlere kalbi şükranlarımı sunuyorum. Bugün sizler burada olarak ecdadımızın izinden giderek, onların o gün neler yaşadığını, onların o gün neler hissettiğini hep birlikte gördük. Tekrar tecrübe ettik. Ve inanıyoruz ki onların o insiyatını, onların o ruhunu yarınlara birlikte taşıyacağız” diye konuştu.

Şehitler anısına Jandarma Çelik Kanatlar saygı gösterisi yaptı. Gösteride Jandarma Üsteğmen Burak Uçar’ın komuta ettiği Jandarma Çelik Kanatlar’ın pilotluğunu Jandarma Albay Mustafa Tekindor gerçekleştirdi. Tekindor, saygı gösterisinin ardından telsizle şehitleri saygı ile andığını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ