Salgın döneminde baskül ve tıraş makinesi satışları patladı

- Trendyol verilerine göre, salgının başladığı, sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalarının uygulandığı 15 Mart-30 Nisan döneminde, önceki 45 güne göre tıraş makinesi satışları yüzde 570, baskül satışları yüzde 280 arttı - S

Genel 14.05.2020 11:02:48 0
Salgın döneminde baskül ve tıraş makinesi satışları patladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.05.2020 11:02

İSTANBUL (AA) - UĞUR ASLANHAN - Koronavirüs döneminde evde kalan tüketiciler tıraş makinesi ve baskül satışlarını patlattı. Berberlerin kapalı olması tıraş makinelerinde yüzde 570'e, kilo alma kaygısı ise basküllerde yüzde 280'e varan satış artışına neden oldu.

Trendyol yetkililerinden alınan bilgiye göre, salgının başladığı, sokağa çıkma yasağı ve kısıtlamalarının uygulandığı 15 Mart-30 Nisan döneminde, önceki 45 güne göre çok sayıda ürünün satışında artış yaşandı.

Evde basit egzersizlerle yapılabilecek sporlar için gereken ürünlere talep artarken, kilo takibini sağlayan baskül de artıştan aynı oranda etkilendi. Söz konusu dönemde, önceki 45 güne göre, baskül satışlarında yüzde 280 artış yaşandı.

Bu dönemde artış gösteren bir diğer ürün ise tıraş makineleri oldu. Berberlerin 21 Mart'ta İçişleri Bakanlığı genelgesiyle kapanması sebebiyle saç ve sakal bakımını evde yapmak isteyenler bu ürüne talebi artırdı. 15 Mart-30 Nisan'da tıraş makineleri satışında yüzde 570'lik artış görüldü.

Online platformda 15 Mart-30 Nisan döneminde satılan basküllerin ortalama fiyatı 83 lira, tıraş makinelerinin ortalama fiyatı ise 139 lira oldu.


- "Baskülde stokların tükendiği anlar oldu"


Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Başkanı Mesut Öksüz,virüsün Türkiye'de görülmesiyle birlikte ekmek yapma, tıraş ve saç düzleştirme makinelerinin, ateş ölçerin, baskülün, gıda, hijyen ve kişisel bakım ürünlerinin satışlarının hızlandığını söyledi.

Türkiye'deki 83,8 milyonluk nüfusun yüzde 74'ünün internet kullanıcısı ve ülkedeki e-ticaret satışlarının her geçen gün arttığını dile getiren Öksüz, şu bilgileri verdi:

"Evde kaldığımız bu süreçte de online ticaretin hızlandığını gördük. Online platformlardan alınan ürünlere baktığımızda ekmek yapma makinesi, tıraş makinesi, ateş ölçer, saç düzleştirici, baskül gibi bazı ürün gruplarının ön plana çıktığını ve satışlarının katlandığını gözlemledik. Kuaförlerin ve berberlerin kapalı olması tıraş makineleri satışlarını artırırken, evde kalınan süreçte bozulan yeme-içme düzeni nedeniyle kiloları kontrol altında tutma isteği de baskül satışlarını katladı."

Öksüz, önceki yıllarda baskül satışlarında arz-talep dengesi belli olduğu için üretimin buna göre gerçekleştiğini kaydederek, "Ancak bu beklenmedik talep karşısında stoklar bir ara tükenmişti. Ancak yeni tedarikler sağlandı. Her iki üründe de sıkıntı yok." dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ