Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş: 'Döner sermaye ile ilgili yeni sistem önerimizi bakanlığa sunduk'

Genel 22.02.2018 10:00:02 0
Sağlık-Sen Genel Başkanı Memiş:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2018 10:00
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, döner sermaye havuzunun hekim ve sağlık çalışanı olarak ikiye ayrılmak kaydıyla herkesin emeğinin karşılığını alacağı yeni sistem önerilerini bakanlığa sunduklarını söyledi.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, birtakım ziyaretlerde bulunmak üzere Elazığ’a geldi. Ziyaretlerde Memiş’e Sağlık-Sen Elazığ Temsilcisi Mehmet Karadaş eşlik etti.
Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, “Ülkemiz 911 kilometre sınırımız olan Suriye sınır güvenliğimizi sağlamak, Suriyeli mazlumların umudu olmak adına ve terörün temizlenmesi için Afrin’de bir mücadele içerisindedir. Bir devin yeniden uyandığını görüyoruz. Mazlumların umudu olan ülkemiz 7 düvele karşı oyun kuran bir anlayıştadır. Ülkemizin Suriye politikasında, Suriye’nin toprağında gözü olan değil, Suriye’deki terör artıklarının temizlenmesi ve sınır güvenliğimizi sağlanması noktasında verilen mücadeleyi destekliyoruz” dedi.

"Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların sonu gelmeyecek"
Zeytin Dalı Operasyonunu savaş olarak nitelendiren Türk Tabipler Birliği (TTB) hakkında açıklama yapan Memiş, “TTB yapmış olduğu açıklamayla beraber terörle mücadele sürecini bir savaş gibi göstererek ülkemizi hem uluslar arası anlamda değersiz göstermek hem de terörle mücadele sürecinde terör sevici yaklaşımla beraber teröre destek verdiğini bir kez daha gösterdi. Sağlık- Sen teşkilatı olarak anlık bir refleksle yapılan bu açıklamayı kınadığımızı, sağlık çalışanlarını TTB’nin temsil etmediğini ve sağlık çalışanlarını ordumuzun, devletimizin yanında olduğu açıklamalar yaptık. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların sonu gelmeyecek. Ülkemiz üzerinde oyun oynayanların oyunlarını bozmak adına devletimizin duruşunu göstererek yapmış olduğu her türlü adımın arkasındayız. İnşallah ordumuz, askerimiz ÖSO ile birlikte terör artıklarını temizleyecek ve ülkemizin sınır güvenliğinin sağlanması noktasında adımlar atılmış olacak” ifadelerinin kullandı.

"Yeni sistem önerimizi bakanlığa sunduk"
Mevcut döner sermaye sisteminin adil bir hale gelmesi için sil baştan tekrar yenilenmesi gerektiğini aktaran Memiş, “Döner sermaye havuzunun hekim ve sağlık çalışanı olarak 2’ye ayrılmak kaydıyla herkesin emeğinin karşılığını alacağı yeni sistem önerimizi bakanlığımıza sunduk. Ayrıca taşeronların kadroya geçtiği dönemde sağlıkta görev yapan vekil ebe hemşireleri, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, 4B’li kalanlar, aile sosyal politikalar bakanlığında ek ders karşılığı görev yapan arkadaşlarımızın kadroya geçmeleri talebimizi yineliyoruz. İnşallah 2019 seçimleri öncesinde bu arkadaşlarımızın kadroya alınması konusunda üzerimize düşeni yapacağız” şeklinde konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ