Sağlık ekipleri Bitlis'te kar ve soğuğa rağmen yaşlıların aşı çalışmalarını sürdürüyor

Bitlis'in Ahlat ve Hizan ilçelerinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında aşı çalışması yürüten sağlık ekipleri, kar kış demeden en ücra köylere giderek yaşlılara​​​​​​​ CoronaVac aşısı yapıyor.

Genel 23.01.2021 14:27:15 0
Sağlık ekipleri Bitlis
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.01.2021 14:27

BİTLİS (AA) - Ahlat'ta ilçe merkezine 45 kilometre mesafedeki Kırıkkaya köyüne giden İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, buradaki 90 yaşındaki Seyfettin Oruç ile 65 yaşındaki oğlu Eşref Oruç’u aşıladı.

Sağlık ekibinde görevli doktorlardan Kemalettin Güleç, talep edilen ve onay verilen günlük aşı listesi doğrultusunda gruplar halinde köylere gittiklerini anlattı.

Yaşlıları aşılamaya başladıklarını ifade eden Güleç, "Zorlu kış şartlarında çalışmaya devam etmekteyiz. Bu dönemde önce sağlık çalışanlarımız aşılandı. İnşallah sırasıyla bütün halkımızı aşılayacağız. Sağlık çalışanları halkın sağlığı için var. Gerekirse en ücra köye en ücra mezraya ulaşmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Aşı olan Eşref Oruç da sağlık ekiplerinin ağır kış şartlarına rağmen görevlerini özveriyle yürüttüğünü belirterek, "Sağlık ekipleri özellikle pandemi sürecinde çok yoğun ve fedakarca çalıştılar. Hepsine verdikleri emeklerden ötürü çok teşekkür ederim." dedi.

Hizan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri de çetin kış şartlarının yaşandığı bölgedeki Sarıbal köyüne giderek 70 yaş ve üstü 3 kişinin aşısını yaptı.

Ekipte görevli Dr. Sakine Birer, aşı yapmadan önce vatandaşın vital bulgularına baktıklarını belirterek, "Aşı yaptıktan sonra herhangi bir yan etki veya alerji gelişmesi durumunda gerekli müdahaleyi yapabilmek için yarım saat evlerinde bekliyoruz. Yoğun kar yağışı nedeniyle bu dönemde köylere giderken çeşitli sıkıntılarla karşılaşıyoruz. Tüm ekiplerimizle ülkemizin en ücra köylerinde bile sağlık hizmeti vermenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Aşı olan 75 yaşındaki Sait Bartu da kar, kış demeden evlerine kadar gelen sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ