Sağlık çalışanları kaynaşma yemeğinde bir araya geldi

Genel 10.02.2018 13:51:01 0
Sağlık çalışanları kaynaşma yemeğinde bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.02.2018 13:51
Oltu Sağlık Sen Şube Başkanlığınca çevre ilçelerde çalışan sağlık personeli kaynaşma yemeği düzenlendi.
Oltu Sağlık Sen Başkanı Muammer Zengin’in düzenlediği kaynaşma yemeğinde Oltu, Olur, Narman, Şenkaya ilçelerinde çalışan sağlık personeli bir araya geldi.
Yemekte konuşma yapan Sağlık -Sen İl Başkanı Abdullah Duman, “Horasan ilçemizde başlatmış olduğumuz ve bugün 2 bin 300 kişi ile Sağlık Sen’i buluşturduğunuz için ve sizlerde bu davete icabet ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaferleriyle tarihe damgasını vuran kahraman ordumuz Devletimizin bütünlüğüne karşı tehdit oluşturan terör örgütlerine karşı Afrin’de kahramanca mücadele etmektedir. Bu mücadelede Şehit düşen askerlerimize Allah tan rahmet ailelerine ve yüce Türk Milletine başsağlığı diliyorum. Yaralı yiğitlerimize de acil şifalar diliyorum. Allah askerlerimizin yardımcısı olsun, zaferler nasip eylesin. İnşallah kıymetli dava arkadaşlarım Sağlık çalışanlarının en önemli mağduriyetlerinden birisi döner sermayedeki adaletsiz ve bugüne kadar olmuş yıpranma payıdır. Ben bunu söylemek istiyorum. Sayın Milletvekilim Orhan Deligöz de aramızda, Sağlık çalışanları ile yıpranma meclis gündemine geldi nasip olursa kısa sürede yasalaşıp meclise girecektir. Ama burada eksik olan genel hizmetlerde çalışan arkadaşlarımızı kapsamamasıdır. Biz sağlık sen olarak bir bütünüz farklı değerlendirme olamaz aynı gemideyiz ve genel hizmetler idaresinde çalışan arkadaşlarımıza da yıpranma payından pay vermelerini sendika olarak özellikle talep ediyoruz. Milletvekilimiz de bu konuyu Meclise taşıyarak arkadaşlarımız gereken haklarına kavuşmuş olurlar. Sağlık Sen ve Memur Seni bir Sendika olarak bir emek örgütü olarak düşünmemenizi istiyorum Türkiye’deki diğer örgütlerden ayıran özellik sendika olarak mantalite olarak düşünce olarak sorunlara çözüm odaklı yaklaşımlarıyla diğer sendikalardan ayırt edici özelliğidir. Sağlık Sen Demek helal haklarla yasal haklar arasındaki makası daraltmak demektir” dedi.
Oltu Efkan Ala Kültür Merkezinde düzenlenen yemeğe katılan Ak Parti Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz ise yemekte yapmış olduğu kısa bir konuşmada sendikacılığa hiç yabancı olmadığını, Oltu’da Memur Sen’nin ve Erzurum da ilk kurucularından olduğunu söyledi. Deligöz, “Oltu genelde hep ilklerin ilçesi mesala Oltu Şura Hükümeti kurulmuş daha Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan önce Osmanlı İmparatorluğu yıkılma dönemi tökezleme dönemi Oltu Narman Olur Şenkaya toplanıyor ve şura Hükümeti kuruyor bu çok önemlidir. Bu neyin göstergesidir bölgede yaşayan insanlar esareti kabul etmeyen köleliği kabul etmeyen bir yapımız var ondan dolayı ne mutlu bizlere ki bu topraklarda doğmuşuz ve hep birlikte bu bölgeye hizmet etmekteyiz” dedi.
Deligöz kürsüde konuşurken telefonla arayan Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş de yemekteki katılımcılara telefonla selamladı, çalışmalarından son derece memnun olduğunu dile getirdi.
Yaklaşık bin civarında sendika çalışanın katıldığı yemeğin ardından Oltu Birlik Cami İmam Hatibi Ahmet Akçay’ın ilahi ve kasideleri ile programı son buldu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

Osman Özköylü: "Bir hakem çıkıp bizim geleceğimizle oynayamaz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bütün amacımız bu takımın ilk 7’nin içinde olabilmesi"


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 2 - Diyarbekirspor:0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 1 - Esenler Erokspor: 1


Van Spor

Karslı atlet balkan şampiyonu oldu


Van Spor

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ