Rektör Çomaklı, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yönetim kurulu üyesi oldu

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın öncülüğünde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) 246. toplantısını gerçekleştirdi.Ankara’da düzenlenen toplantıda Atatürk Üniversitesi Rektörü.

Genel 19.04.2019 10:29:10 0
Rektör Çomaklı, Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı yönetim kurulu üyesi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.04.2019 10:29

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın öncülüğünde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı (ÜAK) 246. toplantısını gerçekleştirdi.

Ankara’da düzenlenen toplantıda Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın yanı sıra, birçok üniversite rektörü de yer aldı.

Üniversitelerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve yayım faaliyetleri ile uygulamalarının değerlendirildiği toplantıda katılımcılar, YÖK’e ve üniversitelere bilimsel ve akademik yönde öneriler sunarak, çeşitli konularda fikir alışverişinde bulundular.

Toplantının ardından yeni üyelerini belirlemek üzere bir araya gelen Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetimi, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyeliğine getirdi.

ÜAK Yönetim Kurulu Üyesi seçilmesinden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getiren Rektör Çomaklı, kendisine layık görülen bu önemli vazifeyi hakkıyla yerine getireceğini ifade ederek, kurul başkanlığına teşekkür etti.

Rektör Çomaklı: “Üniversiteler arasında akademik yönden koordinasyonu sağlamak, üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılayacak tedbirler almak, üniversitelerin tümünü ilgilendiren kanun tasarılarını, tüzük tasarılarını ve aynı nitelikteki yönetmelikleri hazırlamakla görevli kuruluş olan Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı, üniversiteler üstü bir akademik organ olarak çalışmalarına devam etmekte. Biz de üstlendiğimiz bu görevle, ülkemizin akademik başarılarına yenilerini eklemek ve ülke yükseköğretimine katkı sağlamak adına var gücümüzle çalışacağız” diyerek sözlerini tamamladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ