Rektör Çomaklı, sporda derece elde eden öğrencileri kabul etti

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Spor Müsabakalarında takım sporları ve bireysel sporlarda derece elde eden öğrenciler Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti. Genel Madaly

Genel 10.06.2019 14:47:00 0
Rektör Çomaklı, sporda derece elde eden öğrencileri kabul etti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.06.2019 14:47

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından düzenlenen Üniversiteler Arası Spor Müsabakalarında takım sporları ve bireysel sporlarda derece elde eden öğrenciler Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Genel Madalya Dağılımı Sıralamasında uzun yıllardır birinciliği kimseye kaptırmayan Atatürk Üniversitesi bu sene de başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Bu bağlamda Bowling, Okçuluk ve Kick Boks branşlarında madalya kazanan öğrenciler, başarılarını Rektör Çomaklı ile paylaştılar.

Bowling Kadın ve Erkek takımları bu yıl da şampiyonluğu elde ederken, Okçuluk Erkek Takımı da Türkiye Şampiyonu oldu. Kick Boksta ise; 91 kg Selahattin Kocaoğlu Türkiye Şampiyonu, 91 kg Kadir Demir ve 69 kg Onur Tavşan Türkiye 2.si, 74 kg Muhammet Mustafa Bağlar ile 79 kg Hakan Kanyar Türkiye 3.sü oldu.

“Spor; Dayanışma, Kaynaşma Ve Dostluk Duygularını Pekiştiriyor”

Bu başarıların kazanılmasında emeği olan öğretim üyelerini, antrenörleri ve öğrencileri tebrik eden Rektör Çomaklı, sporun çok önemli bir sektör haline geldiği günümüzde, ulusal ve uluslararası spor organizasyonlarına katılan kurumumuzun elde edilen dereceler ile uluslararası alanda nitelik kazanma eğiliminin ön plana çıktığını aktardı.

Sporun; bilgi, beceri ve yetenek kazandırarak bireyin çevreyle olan uyumunu kolaylaştırmasının yanı sıra kişiler, toplumlar ve uluslararası dayanışma, kaynaşma ve dostluk duyguları gibi sosyal ve kültürel etkilerinin de mevcut olduğunu belirten Prof. Dr. Ömer Çomaklı, çeşitli fakültelerde eğitim gören öğrencilerin bir araya gelerek oluşturdukları takımlar ile elde edilen başarıların bu bağlamda oldukça önemli olduğunu belirtti. Öğrencilerin aldıkları eğitimlerin yanı sıra çeşitli aktivitelere dâhil olmalarının fizyolojik, psikolojik ve sosyal yönlerden gelişimlerine katkı sağladığını vurgulayan Rektör Çomaklı Atatürk Üniversitesinin, kendisini herhangi bir alanda geliştirmek isteyen her öğrenciye tüm imkânları sonuna kadar sunduğunu ifade etti.

Elde edilen başarıların dünya üniversiteleri ile rekabet içinde olan Atatürk Üniversitesinin prestijini her geçen gün daha da yukarı taşıdığına dikkat çeken Rektör Çomaklı, bu ivmeye katkı sunan akademik ve idari personel ile öğrencilere teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'e Dev Talip! Bonservis Bedeli 150 Milyon Euro


Van Spor

Nesine 2.Lig Yeni Malatyaspor: 0- Arkent Arnavutköy Belediyesi FK: 0


Van Spor

Muş’ta voleybol aday hakem kursu başladı


Van Spor

Nesine 2. Lig: Elazığspor: 1 - Ankaraspor: 2


Van Spor

12 Bingölspor şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor


Van Spor

Uluslararası bocce şampiyonası öncesi Elazığ’a çifte gurur


Van Spor

Yeşilyurtspor-Hacettepe maçını Murat Durgutoğlu yönetecek


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor - Arnavutköy karşılaşmasının hakem kadrosunu açıkladı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Devre arasına kadar en iyi sonuçları almak istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporcu Emre Kara milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlikte zirveyi sevdi


Van Spor

Erzurum GSİM spor salonlarında tatlı antrenman


Van Spor

Erzurumspor’da gençlere imza attırıldı


Van Spor

Başkan Dal; "Tertemiz bir futbol istiyoruz"


Van Spor

Elazığlı sporculardan su topunda büyük başarı


Van Spor

TFF 3. Lig’de 10. Hafta: Yeşilyurtspor’un rakibi Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Arnavutköy’ü konuk edecek


Van Spor

2025 satranç turnuvası tamamlandı


Van Spor

Geçen yıl Elazığ’ı temsil ettiler, şimdi yeni şampiyonaya hazırlanıyorlar


Van Spor

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Ajax deplasmanında


Van Spor

Elazığspor-Ankaraspor maçı biletleri satışta


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ