Rektör Çomaklı, Araştırma Görevlileriyle bir araya geldi

Genel 15.02.2018 10:40:37 0
Rektör Çomaklı, Araştırma Görevlileriyle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2018 10:40
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversite bünyesinde görev yapan araştırma görevlileriyle buluştu. 15 Temmuz Milli İrade Salonunda gerçekleşen toplantıda Çomaklı, göreve geldiği günden bugüne yapılan çalışmaları anlattı ve araştırma görevlilerinin taleplerini dinledi.
Atatürk Üniversitesinin büyük bir aile olduğunu ve ülkesine hizmet etmek isteyen herkese tüm imkânların sağlandığını dile getirerek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Biz bu göreve başlamadan önce kendimize bir yol haritası çizmiştik. Adımlarımızı belirli bir vizyon çerçevesinde atıyoruz. Akademik ve idari anlamda planladıklarımızı birer birer uyguluyor, projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Atatürk Üniversitesi olarak yakın zamanda başlattığımız dönüşüm projesi ile üniversitemizin çehresini değiştirmeye başladık. Yeni nesil üniversite olma hayalinin gerçeğe dönüşmesi ve kendimize hedef olarak koyduğumuz ‘dünya üniversitesi’ olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.
“Biz Bu Başarı Hikâyesini Sizlerle Yazacağız”
Çomaklı sözlerine şu şekilde devam etti: “Bulunduğum her platformda, en önemli sorunumuz olarak araştırma görevlisi kadrosunda yaşadığımız sıkıntıları dile getiriyorum. Şuan 500 kadro verseniz bizi ancak rahatlatır. Araştırma görevlileri olmadan eğitim olmaz. Nasıl öğrenci olmadan üniversitelerin bir anlamı kalmayacaksa, siz olmadan da eğitim ve araştırma anlamsız hale gelecektir. Bu doğrultuda sizlere uygun çalışma ortamını sağlayarak çalışmalarınızı daha verimli hale getirmek için elimizden geleni yapıyoruz çünkü sizin mutluluğunuz bizim mutluluğumuz. Bu toplantılar da bizim için önemli. Çünkü biz bu başarı hikâyesini sizlerle yazacağız”
“Sizler Bizim Umudumuzsunuz”
Türkiye’nin son yıllarda araştırma geliştirmeye tarihinde hiç olmadığı kadar destek verdiğini belirten Rektör Çomaklı: “Bunu iyi değerlendirelim. Sizler bizim umudumuzsunuz. Bunu unutmayın. Bu toplantıları sık sık yapacağız. Her türlü ihtiyacınızı karşılayacak, sorunlarınıza çözümler üreteceğiz. Sizi sizin kadar düşünen bir yönetim var arkanızda. Kapımız sizlere her zaman açık. Üniversitemizin başarı çıtasını yükseltmek için omuz omuza verip, basamakları beraber tırmanacağız” dedi.
Rektör Çomaklı: “Kul Hakkı Bizim İçin Referans Kaynağı”
İnsanın olduğu yerde yanlışın her zaman olabileceğini ancak önemli olanın bunu minimize etmek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı “Atatürk Üniversiteli olmak önemli bir ayrıcalık. Bizlere verilen bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. İnancımız gereği kul hakkı bizim için referans kaynağıdır. Buna riayet etmeli ve şeffaf olmalıyız. Disiplinden asla taviz vermemeliyiz. Ülkemiz ve milletimizin geleceği için çok çalışmalıyız” diyerek sözlerini tamamladı.
Program, araştırma görevlileriyle yapılan soru-cevap bölümüyle son buldu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ