Rektör Çomaklı AB Projesinin sözleşme metnini imzaladı

Genel 28.11.2017 12:42:13 0
Rektör Çomaklı AB Projesinin sözleşme metnini imzaladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.11.2017 12:42
Atatürk Üniversitesi, toplum ile üniversiteyi buluşturma ve bilimin toplumsal hizmet üretme misyonunu yerine getirmeye devam ediyor.
Yürütücülüğünü Atatürk Üniversitesi’nin yaptığı, yasal temsilcisinin Rektör Ömer Çomaklı’nın olduğu ve koordinatörlüğünü Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yıldız Akpolat’ın gerçekleştirdiği 2017-1-TR01-KA204-046449 numaralı, Erasmus+ Programı Ana Eylem 2: Stratejik Ortaklıklar kapsamındaki “AB Ülkelerinde Hükümlülerin Rehabilite Edilmesi, Deneyimlerinin Paylaşılması ve Uygulamaların Geliştirilmesi” (Sharing Rehabilitation Experiences of Offenders in EU Countries and Developing Applications) adlı projenin sözleşme metni proje ortaklarından Erzurum Denetimli Serbestli Müdürü Yavuz Kaya’nın katılımı ile imzalandı.
İmza töreninde, 3.Nesil Üniversite şiarı ile hareket ettiklerini ve üniversite olarak dezavantajlı toplumsal kesimlerin sorunlarına bilimin ışığında çözüm üretmek olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı “Yapılan ve kabul edilen projelerimizde kurumlar arası işbirliğini geliştirmek, STK’lar ile birlikte çalışmak, uluslararası tecrübelerden faydalanmak gibi pek çok görevi birleştirerek totalde üretilen toplumsal katma değeri arttırmayı amaçlıyoruz” dedi.
Bu projenin Sosyal Bilimlerde proje kültürünü geliştirmenin bir örneğini teşkil ettiğini ifade eden Çomaklı, 15 aylık süresi olan projenin, Almanya ve İngiltere ortaklı olduğuna değindi.
Çomaklı ayrıca, Türkiye’de uygulanan denetimli serbestlik programlarını geliştirme ve bu konuda bir model ortaya koyma hedefini taşıyan proje ekibinde Erzurum’dan resmi kurumlar, STK’lar, öğretim üyelerinin de yer aldığını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ