Pompeo Corbyn'e karşı Yahudi liderlere söz vermiş

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun, İngiltere İşçi Partisi lideri Corbyn'in Başbakan olmaması için çaba göstereceği konusunda Yahudi liderlere vaatte bulunduğu iddia edildi.

Genel 11.06.2019 09:45:59 0
Pompeo Corbyn
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.06.2019 09:45

WASHINGTON (AA) - ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun, İngiltere İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn'e karşı harekete geçmek için seçimleri beklemeyeceği konusunda Yahudi liderlere söz verdiği ileri sürüldü.

Amerikan Washington Post gazetesinin New York'ta Pompeo ile Yahudi liderler arasında yapılan bir toplantının ses kaydına dayandırdığı haberde, Pompeo'nun İngiltere siyasetiyle ilgili açıklamalarına yer verildi.

Habere göre Pompeo, İngiltere İşçi Partisi lideri Corbyn'in seçimleri kazanması halinde İngiltere'deki Yahudilerin durumu konusunda bu gruplara yardım edeceğini ifade etti.

"Bu gerçekleşti mi ondan sonraki adımlar çok zor olur"

Habere göre, Pompeo söz konusu toplantıda, "Bay Corbyn seçilebilir, bu mümkündür. Ancak şunu bilmelisiniz ki kendisinin (Yahudi gruplara yönelik) tepki vermesini beklemeden elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Çünkü bu durum bir kez gerçekleşti mi ondan sonra (atılacak adımlar) çok riskli ve çok zor olacaktır." dedi.

İngiltere'de zaman zaman antisemitik olmakla suçlanan ana muhalefet lideri Corbyn, ABD'nin ve Donald Trump yönetiminin birçok uygulamasını protesto etmesiyle tanınıyor. Corbyn, Trump'ın son İngiltere ziyaretinde de birçok davete katılmamıştı.

İngiltere'deki bazı Yahudi örgütleri, ana muhalefetteki Corbyn'i antisemitizme göz yummakla suçlamış ve kendisini protesto etmişti. Corbyn ise suçlamaları reddetmiş, bu konudaki hassasiyetini artıracağı sözünü vermişti.

Ülkedeki ilgili denetleme kurumu Eşitlik ve İnsan Hakları Komisyonu, geçen ay İşçi Partisinin antisemitik eylemler içinde olup olmadığına yönelik bir soruşturma başlatmıştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ