Özel çocukların tarih yolculuğu

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam Ve Rehabilitasyon Merkezi’nde Öğrenim Gören Özel Gereksinimli Bireyler Ve Aileleri, Battalgazi’nin Tarihi Mekanlarını Gezdi

Genel 17.08.2019 15:47:31 0
Özel çocukların tarih yolculuğu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.08.2019 15:47

Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi’nde öğrenim gören özel gereksinimli bireyler ve aileleri, Battalgazi’nin tarihi mekanlarını gezdi.

Verdiği eğitim hizmetiyle Malatya’da önemli bir yere sahip olan Battalgazi Belediyesi Engelsiz Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi, sosyal etkinlik projelerine bir yenisini daha ekledi. Yaşam Merkezi‘nde tedavi gören bedensel ve zihinsel engelli bireylere yönelik, tarihi tur gezisi düzenlendi. Tedavilerinden ve eğitimlerinden dolayı zamanları olmayan özel gereksinimli bireyler, aileleriyle birlikte tarih yolculuğuna çıktı. Battalgazi’de bulunan Ulu Camii, Silahtar Mustafapaşa Kervansaray’ı, Sütlü Minare, Sıddı Zeynep Kümbet’i ve Arslantepe Höyüğü’nde tarihi yapıtlara dokunan özel gereksinimli bireylerin mutlulukları ise gözlerinden okundu.

Tarihi tur gezisine katılan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, özel gereksinimli bireyler ve aileleriyle yakından ilgilendi.

Tur gezisi sonunda açıklamalarda bulunan Başkan Güder, “Sosyal belediyeciliğin gereği ve yükümlülüğü olarak önceki dönemde yapılan Engelsiz Yaşam Merkezimizin amacı Malatya’da engelsiz özel çocuklarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, en azından ailelerine katkıda bulunmak amacıyla Yaşam Merkezimizi faaliyete geçirmiştik. Bildiğiniz gibi her türlü sosyal etkinliği içerisinde barındıran bir çok artı özellikleri olan ki şu an çocuklarımızla konuştuğumuzda yüzme havuzunun bulunduğu, hobi bahçelerinin oluşturulduğu, çocukların toprakla temasının sağlandığı bir hizmet alanımız ve okulumuz. Orada çocuklarımızı haftanın belirli günlerinde çocuklarımızı oraya alarak kendi yetenek ve ilgi alanlarına ve onların isteklerine göre kursalar vermekteyiz. Müzik, resim ve farklı kurslar Yaşam Merkezimizde verilmektedir. Orada ayrıca fizik tedavi merkezlerimiz var. Öğretmen ve Fizyoterapistlerimiz eşliğinde çocuklarımızın ömürlerini kaliteli geçirebilmeleri adına etkinliklerimiz devam ediyor. Bu bağlamda çocuklarımızı sosyal ortamlara alıştırma, kazandırma, onların da dünya nimetlerinden faydalanması adına bazı eserleri ve doğal güzellikleri görmeleri adına bugün müdürlüğümüz tarafından tarihi eserlerimizin bulunmuş olduğu Eskimalatya bölgesine bir gezi düzenlendi. Çocuklarımızla birlikte gezi yerlerimizden bir tanesi olan Silahtar Mustafapaşa Kervansarayını ziyaret ediyorlar. Az öncede ifade ettiğim gibi çocuklarımızın yaşam kalitesini yükseltmek, onların da sosyal etkinliklerden faydalanmasını sağlamak, bir nebze de olsa özel bakıma muhtaç evlatlarımızın anne ve babalarına olan yüklerini hafifletmek adına bu etkinliklerimiz devam ediyor ve devam edecek. Çocuklarımızın anne-babaları ile konuştuğumuzda onların memnuniyetleri bizim şevk ve heyecanımızı daha da arttırıyor. Bu tür eksiklikleri giderme adına tüm belediyelere buradan sesleniyoruz. Özel çocuklarımıza sahip çıkalım. Onların yaşam standardını , yaşam kalitesini arttırıp kolaylaştıralım diyorum. Bu geziyi düzenleyen müdürlerime arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. çocuklarımıza hizmet veren öğretmenlerime sabır ve öz verilerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Tarihi gezide engelsiz çocuklarla yakından ilgilenen Güder, çocuklara hediyeler verirken güzel görüntüler ise fotoğraf karelerine yansıdı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ