(Özel) Atıl durumdaki malzemelerden öğrencilere sırt çantası

Muş’ta Köy ve Köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği (Köy-Gel-Der) ve bir tekstil atölyesinin işbirliğiyle “Sıfır Atık” projesine ve eğitime destek olunması amacıyla, atıl durumdaki valiz ve kumaşlardan

Genel 16.11.2020 08:54:01 0
(Özel) Atıl durumdaki malzemelerden öğrencilere sırt çantası
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.11.2020 08:54

Muş’ta Köy ve Köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği (Köy-Gel-Der) ve bir tekstil atölyesinin işbirliğiyle “Sıfır Atık” projesine ve eğitime destek olunması amacıyla, atıl durumdaki valiz ve kumaşlardan ihtiyaç sahibi öğrenciler için 200 sırt çantası üretildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan “Sıfır Atık” projesi kapsamında kendi tekstil atölyelerinde öğrenciler için geri dönüşüm malzemelerinden çanta üreten 7 kardeş, tatil günlerini öğrencilere çanta dikerek geçiriyor. Kardeşler, kendi imkanları ve Köy-Gel-Der’in sosyal medya hesabı üzerinden topladığı atıl durumdaki malzemelerden sırt ve beslenme çantası ile kalemlik üreterek hem ‘Sıfır Atık’ projesine hem de eğitime büyük destek oluyor. Atölyeye getirilen atıl durumdaki çanta ve kumaşların ilk önce ölçüsü, kesim işlemi, dikimi ve son olarak da temizliği gerçekleştiriliyor.

“Tatil günümüzü öğrencilerimize çanta dikerek geçiriyoruz”

Yaptıkları çalışmayla ilgili açıklamalarda bulunan atölye dikim ustası Mehmet Özdemir, burada kendi ailesiyle birlikte bir tekstil atölyesi açtıklarını ve çanta dikimi yaptıklarını söyledi. Köy-Gel-Der ile tanıştıktan sonra ‘Sıfır Atık’ projesine destek olmak amacıyla kendilerine getirilen ve kendilerinin temin ettiği kumaşlardan çanta üretimi yaptıklarını anlatan Özdemir, “Elde ettiğimiz kumaşlardan sırt çantası, kalemlik, beslenme çantası üretiyoruz. Atık kumaştan ne elde ediyorsak bunu değerlendirip Köy-Gel-Der’e teslim ediyoruz. Onlarda ilgili öğretmenler vasıtasıyla öğrencilerimize ulaştırıyor. Burada hiçbir şekilde para veya bir destek beklemiyoruz. Kendi inisiyatifimizi kullanarak tatil günümüzü öğrencilerimize çanta dikerek geçiriyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımız ellerindeki geri dönüşüm malzemelerini bize ulaştırsın”

Mehmet Özdemir’in kız kardeşi Safiye Özdemir de, burada ağabeyleriyle birlikte çanta işi yaptıklarını belirterek, “Hafta sonları elimize ulaşan atık malzemelerden köy okullarında bulunan çocuklarımız için çantalar yapmaya ve onlara ulaştırmaya çalışıyoruz. Bende öğrenciyim. Aile olarak öğrencilerin ne kadar zor durumda eğitim aldıklarının farkındayız. Onlara destek çıkmak için atık malzemelerden olsun, elimize ulaşan her türlü geri dönüşüm yapılabilecek çantadan yeniden çanta üretebilmek için çalışıyoruz. Bu ürünleri çocuklara tekrar ulaştırınca gerçekten çok mutlu oluyoruz. Vatandaşlarımız ellerinde bulunan atıl durumdaki çantaları bize ulaştırırlarsa biz onları değerlendirip, tekrardan çocuklarımıza ulaştıralım. Şimdiden teşekkür ederiz” diye konuştu.

“Eğitime çok iyi destek oluyorlar”

Köy-Gel-Der Başkanı Murat Çaldır ise amaçlarının atık durumda olan malzemeleri, özellikle kullanılabilir durumda olanları tekrar kullanılabilir hale getirip köy öğrencilerime ulaştırmak olduğunu ifade etti. Emine Erdoğan’ın başlatmış olduğu ‘Sıfır Atık’ projesinin Muş’ta da devam etmesini, ettirilmesini temenni ettiklerini belirten Çaldır, “Bundan öncede sıfır atıkla ilgili bir köy okulumuza modern kütüphane kurduk. Onunla kalmadık, kalmayacağız, yetinmeyeceğiz. Arkadaşlarımız sağ olsun mesai saatleri dışında özellikle cumartesi-pazar günleri bu gibi faaliyetleri dernek için, öğrencilerimiz için gerçekleştiriyor. Bizler bu sebeple buradayız. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Çok güzel çanta ve imalat yapıyorlar. Eğitime çok iyi destek oluyorlar. Buradan aldığımız çantaları kırsaldaki öğrencilerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Şu an 200 adet çantamızı alıp uygun bir zamanda okul idareleri ve öğretmenlerimizle istişare edip, hangi okuldaki öğrencilerimizin ihtiyacı varsa arkadaşlarımızla beraber çantaları sahiplerine ulaştıracağız” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ