Oto lastikçilerde ve sobacılarda kış mesaisi

Genel 22.11.2017 08:27:44 0
Oto lastikçilerde ve sobacılarda kış mesaisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.11.2017 08:27
Hakkari’de kar yağışıyla birlikte araç sahipleri oto lastikçilerde uzun kuyruklar oluştururken, oduncular ve soba imalatçılarında da yoğunluk arttı.
Hakkari’de karlı ve buzlu havalarda mağdur olmak istemeyen araç sahipleri, kar lastiği taktırmak için lastikçilerde uzun kuyruklar oluşturdu. Önceki gün kent merkezine ve yüksek kesimlere yağan kar yağışının ardından oto lastikçilere akın eden araç sahipleri, 1 Aralık’ta uygulamaya girecek zorunlu kış lastiği için de ceza almamak istiyorlar. Araç sahiplerinin kar tipi lastikleri taktırabilmek için gece yarılarına kadar kuyruk oluşturmaları, oto lastikçilerin yüzlerini güldürdü.
Naif Karaman isimli oto lastikçi, zorunlu kış lastiği uygulaması olmasına rağmen kent merkezine yılın ilk karı düştükten sonra gelen araç sahiplerinin kuyruğa takıldıklarını söyledi. Karaman, “Önceki gün Hakkari’de lapa lapa kar yağdı. Kar yağmadan da kar tipi lastiklere talep olmuyor. Türkiye’de yasa çıktıktan sonra herkes özellikle buna uymalıdır. Özellikle öğrenci ve yolcu taşıma araçları bu yasaya uymalıdırlar. Takmayan vatandaşlar hem ceza yiyor hem de kaza yapıyor. Hakkari-Van karayolu üzerinde bulunan Güzeldere Geçidi’nde birçok kaza meydana geldi. Dün oraya birçok zincir ve kar tipi lastik gönderdik. Dün akşam da sabaha kadar kuyruk vardı. Halen de kuyruk devam ediyor ve bitiremedik. Araç sahiplerinden ricam, kar yağmadan gelip lastiklerini değiştirsinler” diye konuştu.
Aracın lastiğini değiştirmek için gelen Necman Ölmez isimli vatandaş ise dün gece geç saatlere kadar sıra beklediğini, fakat araç kuyruğunun fazla olması sebebiyle kendisine sıra gelmediğini ifade ederek, sabahleyin tekrar gelmek zorunda kaldığını ve halen sıra beklediğini söyledi.
Öte yandan, Kayacan Caddesi üzerinde bulunan ve yaz ayları boyunca durgun olan sobacılar ve oduncular çarşısı da havaların soğumasıyla hareketlendi.
25 yıllık baba mesleği olan soba imalatını sürdüren Zübeyt Tekçe, Hakkari’ye doğalgazın geleceği yönündeki açıklamalar yüzünden vatandaşların ellerindeki mevcut eski sobayla kışı atlatmaya çalıştıklarını, bu yüzden soba almadıklarını söyledi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ