Osmanlı arşivlerinde Kars sergisi

Kars’ta, ‘Osmanlı Arşivlerinde Kars’ sergisinin açılışı yapıldı. Vali Türker Öksüz’ün açılışını yaptığı sergide Kars’ın ‘Gazilik Madalyası’ başta olmak üzere birçok belge sergilendi.

Genel 16.04.2021 13:31:16 0
Osmanlı arşivlerinde Kars sergisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.04.2021 13:31

Kars’ta, ‘Osmanlı Arşivlerinde Kars’ sergisinin açılışı yapıldı. Vali Türker Öksüz’ün açılışını yaptığı sergide Kars’ın ‘Gazilik Madalyası’ başta olmak üzere birçok belge sergilendi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür Müdürlüğünce Aynalı Köşkte düzenlen sergide Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünden getirilen belgeler tarihi Aynalı Köşkte gözler önünde serildi.

Serginin açılışında konuşan Kars Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, “Kars gibi zengin kültür deneyimi olan şehrin ülkemiz için çok önemli olduğunu biliyoruz. Kars’ın çok zengin bir tarihi var. Kültürel zenginliği var. Bunu çeşitli zamanlarda, çeşitli platformlarda ifade ediyoruz. Ama bugün bu belgeleri bize gösterdiği Kars hakikaten ülkemiz tarihinde çok önemli yere sahip olan, çok önemli bir il bunu bir kez daha bu sergi vesilesiyle görmüş olduk” dedi.

Öksüz, “Bu belgeleri Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğünden getirerek bu tarihi binada vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın da ayrıca önemli bir anlamı olduğunu düşünüyorum. Kültür varlıklarımızdan bahsediyoruz. 700’ü aşkın kültür varlığından bahsediyoruz. Bunlar hep bizim zenginliğimiz insanlarımızın zenginliği de vardı. Kültürel mozaiğiz, Kars’a yakışanda bu kültür mozaiği, bu tarihsel dokuyu korumak ve gelecek nesillere de bunu olduğu gibi aktarmaktır” diye konuştu.

İl Kültür Müdürlüğünce Aynalı Köşkte düzenlenen sergide, Osmanlı döneminde yazılmış belgeler ile Kars’ın madalyaları yer alıyor. Sergi 10 gün açık kalacak.

Sergiyi Vali/Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, Rektör Hüsnü Kapu, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Guliyev, Emniyet Müdürü Yavuz Sağdıç, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hayrettin Çetin ve davetliler birlikte gezdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ