Opet Trafik Dedektifleri 7. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi

- Jandarma Genel Komutanlığı ile Opet işbirliğinde düzenlenen 'Opet Trafik Dedektifleri Projesi' kapsamında '7. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi' Antalya'da başladı

Genel 12.11.2019 15:28:00 0
Opet Trafik Dedektifleri 7. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.11.2019 15:28

ANTALYA (AA) – Antalya'da Jandarma Genel Komutanlığı ile Opet işbirliğinde "Opet Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamında "7. Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi" düzenlendi.

Serik ilçesi Belek Turizm Merkezi'nde bulunan bir otelde gerçekleştirilen eğitimin açılışında konuşan Opet Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, projeye jandarma personelinin de dahil edilmesiyle Trafik Dedektifleri Projesi'nin kırsal kesimlerde yaşayan çocuk ve gençlere de eğitim verme imkanına kavuştuğunu söyledi.

Projeyi trafik güvenliği sorununu çözmek için hayata geçirdiklerini aktaran Öztürk, trafik güvenliği konusunda daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla 6 yıl önce Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Derneği işbirliğiyle çıktıkları yolda güzel sonuçlar almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Öztürk, "Projenin başlangıç yılı olan 2013'ten bu yana çocukların karşılaştığı trafik kazalarında çocuk ölüm oranı yüzde 20,5'lere düştü. Daha güvenli bir trafik inşa etmek üzere paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı hızlandırdık, canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Çocuklarımız geleceğimiz ve onların bilinçlenmesi, güvenli bir ortamda büyümesi hepimizin ortak hedefi." diye konuştu.

Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Başkanı Tümgeneral Fuat Güney ise trafik eğitimi ile eldeki malzeme ve araçların verimli şekilde kullanılmasının önemine dikkati çekti.

Güney, BM'ye verilen 2020 yılına kadar trafik kazalarından kaynaklanan ölüm oranlarında yüzde 50 azalma sağlanması taahhüdünün, gerçekleştirilen denetimler ve bu gibi projelerle yerine getirileceğine olan inancını vurguladı.

Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanı Albay Özgür Ecevit Taşcı, Jandarma Teşkilatı olarak bin 756 jandarma trafik timiyle hizmet ettiklerini söyledi.

2023 yılında 2 bin 356 trafik timini hedeflediklerini açıklayan Taşcı, Türkiye'deki çok sayıda ilçede denetimleri bu timlerin yaptığını ve trafik dedektifleri eğitimlerinin de bu kapsamda önem arz ettiğini belirtti.

- İlk eğitim çocuklara verildi

Konuşmaların ardından eğitime katılan jandarma personelinin çocuklarına özel "trafik dedektifleri" eğitimi verildi. İlk trafik eğitimlerini anne ve babalarından alan çocuklar trafik dedektifi kostümleriyle trafik andı okuyarak "trafik dedektifi" ilan edildi.

Öte yandan, 15 Kasım'a kadar sürecek eğitimde 131 jandarma personeli, trafik dedektiflerini yetiştirmek üzere eğitim alacak ve proje eğitmeni olacak. Dört günlük eğitici eğitimlerinin sonunda sertifika alacak personel, görev yaptıkları illerin okullarında trafik dedektifleri eğitimi verecek.

Eğitimlerde "Deneyimsel Öğrenme Döngüsü", "Çocuk ve Yetişkin Eğitim Prensipleri", "Çocuk ve Yetişkin İletişim Becerileri ve Empati", "Gelişim - Öğrenme, Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Benzerlik ve Farklılıkları", "Ders Planı Hazırlama, Canlandırma ve Gösterim Metoduyla Ders İşleme" konuları işlenecek.

Eğitim 15 Kasım'da sona erecek.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ