OKÜ Akademik Teşvik ve Yükselme Ödül Töreni düzenlendi

- Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk: - 'Gençlerimizin milli ve yerli fikriyatından, tarihlerinden, kültürlerinden, medeniyetlerinden uzak durmadan; almış oldukları bilgiler sayesinde geleceğimizi inşa edeceklerine

Genel 2.07.2019 16:05:24 0
OKÜ Akademik Teşvik ve Yükselme Ödül Töreni düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.07.2019 16:05

İSTANBUL (AA) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ), 2017-2018 yıllarında bilimsel araştırma ve uluslararası yayınlarla üniversiteye katkı sağlayan ve akademik kariyerlerinde yükselme gösteren akademisyenler için ''Akademik Teşvik ve Yükselme Ödül Töreni'' düzenledi.

OKÜ'den yapılan açıklamaya göre, üniversitenin sosyal tesislerinde düzenlenen törene, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Türk ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alpaslan Dayangaç'ın yanısıra fakülte dekanları, enstitü, yüksekokul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim üyeleri ve aileleri katıldı.

Bilimsel araştırma ve uluslararası yayınlarla üniversiteye katkı sağlayan ve akademik kariyerlerinde yükselme gösteren akademisyenler için düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Türk, üniversitenin, Türkiye'nin 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna ulaşmasına katkı sağlayacağını ve bu üstlendiği sorumluluğu layıkıyla yerine getireceğini bildirdi.

"Bu bağlamda, gençlerimizin milli ve yerli fikriyatından, tarihlerinden, kültürlerinden, medeniyetlerinden uzak durmadan; almış oldukları bilgiler sayesinde geleceğimizi inşa edeceklerine inancım tamdır." ifadesini kullanan Türk, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Gençlerimizin bu şekilde yetiştirilmesinde en büyük pay çok değerli akademisyenlerimiz olan sizlere aittir ve bu vesile ile siz değerli akademisyenlerimize, mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyor ve yıllardır yürütmekte olduğunuz akademik ve idari görevlerinizde başarılar diliyorum. Ayrıca hepimizin ayrı ayrı bireysel gayret ve özverili çalışmaları ile yetişen gençlerimizin, gelecekte de çok önemli görevler üstlenmesine vesile olacağınıza yürekten inanıyorum."


- "Akademik personel sayımız 469'a yükseldi"


Rektör Türk, akademisyenlerin kendilerini sürekli geliştirmeleri ve hızla değişen dünyaya ayak uydurmaları amacıyla 2018 yılı için yurt dışında 59, yurt içinde 365 görevlendirme yaptıklarını bildirdi

Prof. Dr. Türk, "Bu kapsamda Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) destekleriyle yaklaşık 525 bin TL, İdari Mali İşler Başkanlığı olarak 325 bin TL ve kütüphane olarak 1 milyon TL harcanmıştır. Bunun yanında düzenlediğimiz veya ortak olduğumuz ulusal ve uluslararası kongrelerle de bu faaliyetlere destek olunmuştur." ifadelerini kullandı.

Halihazırda yürüttükleri akademik ve idari işlerin devamlılığını sağlamak için gerekli hassasiyet gösterilerek yeni akademik ve idari personel sayısını öncelikle acil ihtiyaç olan alanları dikkate alarak çalışmalara başladıklarını kaydederek, şunları kaydetti:

"Bunun sonucu olarak şu an siz değerli öğretim üyeleri ile bir aradayız. 25 Haziran itibarıyla akademik personel sayımız 29 Profesör Dr, 27 Doçent Dr, 128 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere toplam 469 olmuştur. Şu anda müracaatı bitmiş ve OKÜ ailesine katılma yazışmaları devam eden öğretim üyelerimiz aramıza katıldığında akademik kadromuz daha da güçlenecektir."

Konuşmanın ardından yayın yapan akademisyenlere ve ilk defa Web of Science'de taranan akademik çalışmaları ile katkıda bulunan idari personel ile yüksek lisans ve doktora öğrencilerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Törenin son bölümünde ise geride bırakılan akademik yıl içerisinde akademik aşama yapan ve üniversiteye yeni katılan öğretim üyeleri için düzenlenen biniş giydirme töreni yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ