Öğrencilere robotik kodlama eğitimi veriliyor

Kuluncak’taki ortaokul ve lise öğrencilerine robotik kodlama eğitimi verilmeye başlandı.Kodlama eğitimlerinin tanıtılması ve il genelinde yaygınlaştırılmasının sağlanması adına bugün İl merkezinde bir otelde bilgilendirme toplantıs?

Genel 7.02.2019 16:04:24 0
Öğrencilere robotik kodlama eğitimi veriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.02.2019 16:04

Kuluncak’taki ortaokul ve lise öğrencilerine robotik kodlama eğitimi verilmeye başlandı.

Kodlama eğitimlerinin tanıtılması ve il genelinde yaygınlaştırılmasının sağlanması adına bugün İl merkezinde bir otelde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Kuluncak Kaymakamı Okan Daştan, Kuluncak İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bahar, il milli eğitim müdür yardımcıları, şube müdürleri, Beydağı Gençlik Merkezi Müdürü Murat Hoca, Malatya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın Akif Gülaçtı, Fırat Teknopark Genel Müdür Yardımcısı Harun Bayer ve okul müdürleri katıldı.

Proje koordinatörü Taner Körükmez yaptığı sunumda, “Yeni çağın mesleklerini bu becerilerin sunduğu fırsatları çocuklarımız ile buluşturmak için ilk çalışmalara başladık. Öncelikle 8-11 yaş grubu çocuklara eğitim verecek olan fen ve teknoloji dersi, bilgisayar teknolojileri dersi gibi branşlardaki öğretmenlerin temel algoritma ve robotik eğitimi alması sağlanacak. Bu eğitimler için Fırat Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamında ‘Kodlayan Minik Parmaklar Eğitmen Eğitimi’ projesini hazırladık. Bu proje ile öğretmenlerimize Ortadoğu Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından 60 saatlik eğitim verilecektir. Lisede eğitim gören öğrencilerimiz için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Destekleri Programı kapsamında 2018/1 çağrı döneminde desteklenen ‘Dijital Yaşam Becerileri Geliştirme’ projesi kapsamında 20 öğrencimize mobil programlama ve elektronik geliştirme kartları programlama eğitimi verildi. Projenin sürdürülebilirliği sağlanırsa ilerleyen zamanlarda temel kodlama eğitimini alan öğrencilerimiz lise dönemine kadar geldiklerinde nesne tabanlı yazılım geliştirme, üç boyutlu modelleme ve elektronik kart programlama konularını hiç zorlanmadan öğrenebilecek. Bu sadece bir bilgisayar becerisinden öte öğrencilerin analitik düşünmesi ve problem çözme kabiliyetlerinin gelişmesini sağlayacak önemli bir etkendir. Bu projeler sayesinde öğrencilerimizin düşünme yeteneğinin güdülendiğini görüyoruz. Proje kapsamında her aşamada bunların dışında acaba ne yapabiliriz diye kendimize sorduğumuzda hep beklentimizin üzerinde bir ilgi ile karşılaştık. Öğrencilerimiz için biz yurtiçinde bir umandan eğitim almayı planlarken yurt dışındaki yazılım geliştiricileri online olarak bizimle bağlantıya geçip öğrencilerimize sunum yaptılar” diye konuştu.

Öğrencilerin hazırladıkları projelerin sunumu ile toplantı sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ