'Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim'

Diyarbakır annelerinden Vecihe Gökkuş, 'Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. Eylemden vazgeçmeyeceğim. Allah hiçbir çocuğun elini anne ve babasının elinden ayırmasın.' dedi.

Genel 28.12.2019 15:33:33 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.12.2019 15:33

DİYARBAKIR (AA) - Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin 3 Eylül'de başlattığı oturma eylemi 117'nci gününe girdi.

Bitlis'ten 5 yıl önce 12 yaşındayken dağa kaçırılan oğlu Okan Gökkuş için eyleme katılan anne Vecihe Gökkuş, Kürtçe yaptığı konuşmada, kaçırıldıktan sonra oğlunu geri almak için çok uğraştıklarını fakat bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.

Terör örgütünün "Oğlun burada, ama vermiyoruz" dediğini, çocuğundan 5 yıldır haber alamadığını belirten Gökkuş, 5 senedir acı çektiklerini kaydetti.

Oğluna seslenen Gökkuş, şunları dile getirdi:

"Kardeşin seni bekliyor. Annen ve baban hasta. Okan, Allah'ın hatırına evine geri dön. Devlet fakir ve fukaranın babasıdır. Devlete teslim ol. Seni korkutarak kandırıyorlar. Allah oğlumun hakkını bırakmasın. Bu zulümdür. Bu Kürtlük değil. Oğlum, kapım her zaman sana açık. Oğlumu almadan buradan gitmeyeceğim. Eylemden vazgeçmeyeceğim. Allah hiçbir çocuğun elini anne ve babasının elinden ayırmasın. İnşallah oğlumun eli ellerimin arasına girer. Oğlum HDP'den habersiz götürülmedi, onları kandırıp gönderiyorlar. Ne demek oluyor 12 yaşındaki çocuğu anne ve babasından koparmak."

Dağa 4 yıl önce 15 yaşındayken kaçırılan oğlu Özkan Aydın için oturma eyleminde yer alan Süleyman Aydın da 117 gündür çocuklarına kavuşmak için oturma eylemlerini sürdürdüklerini bildirdi.

HDP'ye tepki gösteren Aydın, şöyle dedi:

"Burada oturmamıza tahammül edemiyorlar. Bizden kaçmasınlar, bize açıklama yapsınlar. Biz de Kürt'üz. Çocuklarımızı PKK'dan istesinler. HDP milletvekilleri niye gelip acımızı paylaşmıyor, cesaretleri yok mu? Kandil'den talimat yok. Talimat olsaydı gelirdiniz. Siz PKK'nın milletvekilisiniz. Siz gerçekten Kürtlerin milletvekili olsaydınız bizi görmemezlikten gelmezdiniz."

Evlatlarına kavuşan annelerden sonra umutlarının arttığını vurgulayan Aydın, şöyle konuştu:

"Hacire, Hatice ve Hüsniye annenin çocukları geldi. Üç aile çocuklarına kavuştu. Demek ki gerçekten biz doğru adresteyiz. Çocuklarımız inşallah bizi görüyor. İnşallah onlar da gelip devlete teslim olur. Diyorlar ki 'Devlet zulüm, işkence yapıyor.' Çocukları o şekilde korkutuyorlar. Halbuki öyle bir şey yok. Hüsniye annenin çocuğu geldi. Elini kolunu salladı, şimdi evinde sıcacık yatağında oturuyor. Gelsinler buraya, PKK kandırıyor çocukları. Umudumuz gittikçe artıyor. Hepimiz kararlıyız buradan bir yere gitmiyoruz."

CHP'nin de evlatları için HDP önünde oturan annelere destek olması gerektiğini ifade eden Aydın, bütün Türkiye'nin HDP ve PKK'nın iç yüzünü görmesi gerektiğini anlattı.

Aydın, "Kaçırılan çocuklar Kürt. Ne biçim Kürtleri temsil ediyorlar? Kürtleri kandırıyorlar. Gariban çocukları ölüme mahkum ediyorlar. Artık herkes bunların iç yüzünü görsün. Çocuklar, orada soğuktan ölürler. Yemek yiyemiyorlar, susuz kalıyorlar. Hepimiz kararlıyız. HDP, önünden ayrılmıyoruz. Buradan çocuklarımızı da almadan gitmiyoruz." ifadesini kullandı.

Aydın, bütün Türkiye'den destek beklediklerini söyledi.



Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ