Oğlu 2 yıldır PKK'nın elinde olan babanın yürek burkan sözleri

Genel 27.06.2017 09:46:31 0
Oğlu 2 yıldır PKK
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.06.2017 09:46
2 yıl önce PKK’lı teröristler tarafından kaçırılan Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey’in oğlu Astsubay Semih Özbey’den hala haber alınamıyor.
Kanser hastası annesini görmek için 2 yıl önce özel aracıyla Malatya’ya gelirken, Tunceli-Pülümür karayolunda yol kesen bir grup PKK’lı terörist tarafından dağa kaçırılan Semih Özbey’in serbest bırakılması için yapılan çalışmalar sonuçsuz kaldı. Oğluna kavuşabilmek için yardım bekleyen baba Gürsel Özbey’in acısı ise her geçen gün daha da artıyor.
2 yıldır oğlundan haber alamayan baba Özbey, “Onsuz geçen 4’üncü bayram, biz bayramı yaşayamıyoruz. Bir insanın evladından haber alamaması onun için ölümdür. Biz zaten yaşayan bir ölüyüz. Lütfen bize çifte bayram yaşatsınlar” dedi.

“Çekilecek bir çile değil”
Oğlundan ayrı dördüncü bayrama girdiklerini söyleyen baba Özbey, “Düşünün bizim için bayram yok, bizim için her gün acı ve ızdırap. Bir insanın evladından ayrı kalması, bir insanın evladından haber alamaması onun için ölümdür. Biz her gün yaşıyoruz ama her gün yaşayan bir ölüyüz. Gerçekten çok zor bir süreçten geçiyoruz. Allah bize yardım etsin, sabır versin. İnşallah biz bunu yakın zamanda çözmek için mücadele edeceğiz. Aynı zamanda Semih’in annesi rahatsızdı zaten, rahatsızlığı neticesiyle buraya geliyordu. Ama maalesef çocuğum ne annesini görebildi, ne annesi çocuğunu görebildi. Annesinin de zaten şuanda tedavisine devam ediliyor. 3 tane de kız kardeşi var. Yani bu çekilecek bir çile değil. Tüm Türkiye’den, tüm insanlardan bize dua etmelerini, bu çocukların bir an önce örgütün elinden kurtarılması için, kim elinden ne geliyorsa onu yapmasını istiyor ve temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

“Zaten biz her gün ölüyoruz”
Özbey, oğlunun kurtarılması için Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İHD Genel başkanıyla birlikte çalışma yürüttüğünü de belirterek, “Hepsiyle de görüşüyorum ve talep ediyorum. Diyorum ki ‘Semih ve Semih gibi önemli sayıda insan var örgütün elinde. Bunlar sizin karayolunuzda teslim alındı. Bunlar teslim olmadı, çatışmaya girmedi. Madem güvenlik yoktu, bu çocuklar niye o yollara bırakıldı’. Tabi söylediğim kişiler de bu olaydan fazlasıyla üzüntü duyuyor. Biz en son Diyarbakır’da buluştuk. Orada İHD şubesinde benim gibi olan ailelerle birlikte PKK’ya bir çağrıda bulunduk. Bu çocukları sağ salim teslim edin, bu çocuklara verdiğiniz eziyet yeter. Mesela şu anda ellerinde 13 tane insan var ve bu insanların tamamı o bölgenin insanıdır. Netice itibariyle Kürtlerin yoğunlukta olarak yaşadığı bölgenin insanlarıdır. Siz eğer Kürdün Kürde verdiği bu eziyeti kabul ediyorsanız, biz size ne diyelim artık. Bu çocukları bir an önce bize, ailelerine, sağ salim kavuşturun, bu ızdırap bitsin. Bakın 4’üncü bayram, biz bayram yaşayamıyoruz. Zaten biz her gün ölüyoruz. Lütfen bize çifte bayram yaşatsınlar" diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ