O metruk binalar yıkıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çözülmeyi bekleyen Çevre Yolu üzerindeki metruk binanın yıkımını gerçekleştirdi.

Genel 5.07.2018 16:30:06 0
O metruk binalar yıkıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.07.2018 16:30

MAŞTİ karşısı çevreyolunda trafik akışına engel teşkil eden ve yıllardır mahkemelik olan metruk bina Büyükşehir Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat’ın girişimleri sonucu yıkıldı.


Karakavak Mahallesi’nde Çevre Yolu’nun ortasında kalan yapılar Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkılarak, yol genişletmesi yapılıyor. Gece saatlerinde yıkımı yapan Büyükşehir Belediyesi, aynı noktada kazı çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, yıkımın yapıldığı bölgede incelemelerde bulunup konu ile ilgili açılmalar yaptı. Geziye MASKİ Genel Müdürü Ertan Mumcu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Sinan Çeçen, bazı daire başkanları, şirket genel müdürleri, şube müdürleri, Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce, Yeşilyurt Muhtarlar Derneği ve aynı zamanda Atatürk Mahalle Muhtarı Süleyman Şahbaz, Turgut Özal Mahalle Muhtarı Cebrail Yılmaz katıldı. Yıllardır çözülemeyen sorunun artık çözüldüğünü belirten Yeşilyurt Muhtarlar Derneği ve aynı zamanda Atatürk Mahalle Muhtarı Süleyman Şahbaz, “Karakavak bölgemizde ana yol üzerinde kalan bu yapılar Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat’ın girişimleri sonucunda yıkılıyor. Fatma Yıldırım benim de akrabam, Başkanımızın sözüne istinaden akrabalarım da gerekeni yapıyor” şeklinde konuştu. Yapıların uzun yıllardır trafiği aksattığını vurgulayan Minibüsçüler Odası Başkanı Mesut İnce ise, “Bu yol Malatya için büyük önem arz ediyor. Bulunduğumuz noktadaki yapılar yolun ortasında kalmış ve trafiği aksatıyordu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat öncülük ederek yolu genişletiyor. Malatya’mız için hayırlı olsun” dedi. Turgut Özal Mahalle Muhtarı Cebrail Yılmaz da yaptığı konuşmada Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’a eşekkür etti. Yılmaz, “Çok uzun yıllardır yıkılmayı bekliyordu. Konu mahkemeye taşınmıştı. Fakat Büyükşehir Belediye Başkanımız Hacı Uğur Polat araya girerek sorunu çözdü. Şimdi de yıkımını yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Uzun yıllardır bekleyen sorunun artık çözüldüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, bölgede yapılacak yıkım ve düzenleme çalışmalarından sonra trafik sorununun ortadan kalkacağını söyledi.


Yapıların bulunduğu noktanın trafiği aksattığını ifade eden Başkan Polat, “Ahmet Çakır Başkanımız döneminde Çevre Yolu rehabilite edilip güzel bir görünüme kavuşturuldu. Çok emek verdiler, kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu noktayı yıkmak ise bize nasip oldu. Burası Malatya için önemli bir aks, Malatya’nın ana kapısı, bu yapılar trafiği aksatıyor ve kazalara sebebiyet veriyordu. Fatma Yıldırım teyzemiz ve çocuklarıyla görüşüp bu sorunu ortadan kaldırıyoruz. Burası şimdi daha güzel olacak” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: O metruk binalar yıkıldı
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ