Muşlu kızlar geri dönüşümle ihtiyaç sahibi ailelere destek olacak

Muş'ta Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evlerinde kalan kız çocukları, atık malzemelerle ürettikleri hediyelik eşyaları satarak elde ettikleri geliri ihtiyaç sahibi ailelere bağışlayacak.

Genel 25.12.2019 14:10:36 0
Muşlu kızlar geri dönüşümle ihtiyaç sahibi ailelere destek olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.12.2019 14:10

MUŞ (AA) - Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı evde kalan 13-18 yaş arasındaki kız çocukları, "Geri Dönüşüm Projesi" kapsamında topladıkları malzemeleri hediyelik eşyalara dönüştürüyor.

Devletin şefkatiyle büyüyen çocuklar, proje ile el becerilerini geliştiriyor ve sosyal sorumluluk projesinde yer almanın mutluluğunu yaşıyor.

"Çöpe atma evde değerlendir" sloganıyla topladıkları kağıt, kutu, kumaş, kapak, plastik bardak, bidon, karton ve kullanılmayan eski ev eşyalarını öğretmenlerinin rehberliğinde çeşitli ürünlere dönüştüren çocuklar, satışa sunacakları ürünlerle ihtiyaç sahibi ailelerin ihtiyaçlarını karşılayacak.

"Projeyle çocukların öz güveni artırılıyor"

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğünde öğretmen olarak görev yapan Proje Koordinatörü Meram Nehir, AA muhabirine, gelişimlerine katkı sunmak amacıyla çocukları çeşitli sosyal sorumluluk projesine dahil ettiklerini söyledi.

Çocukların fikirleri doğrultusunda sosyal sorumluluk projesi başlattıklarını anlatan Nehir, şunları ifade etti:

"Çocuklarla 'çöpe atma evde değerlendir' sloganıyla yola çıktık. 13-18 yaşı arasındaki kız çocuklarımıza haftanın bir günü bu fırsatı sunduk. Onlar da topladıkları malzemeleri çeşitli ürünlere dönüştürüyor. Her üründe onlardan bir iz bulunuyor. Hediyelik eşyalar yaptıkları için öz güvenleri artıyor ve bir araya gelip sosyalleşiyorlar. Çöpe atılacak eşyaları değerlendirip hediyelik eşyalara dönüştürüyorlar. Çocukların bu sayede çevre bilinçleri de artıyor. Su bidonundan sabunluk, ayakkabı kutusundan ekmeklik ve peçetelik yapıyorlar. Proje sonunda açacağımız sergiyle ihtiyaç sahibi ailelere maddi anlamda yardımcı olacağız."

"Ailenin ev kirasını haberi olmadan ödeyeceğiz"

Çocuklardan Sinem Çelik, atıl malzemeleri geri dönüşüme kazandırmak için hediyelik malzemeler yaptıklarını belirterek, "Bu ürünlerle sergi açacağız. İhtiyaç sahibi bir aile var. İmkanları olmadığı için ev kirasını ödeyemiyorlar. Sergiden elde edeceğimiz ücretle ailenin ev kirasını haberleri olmadan ödeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Sedanur Ceyhan da ürünleri satışa sunacakları sergiden elde edecekleri gelirle maddi durumu iyi olmayan ailenin dışında bir köy okuluna da yardımda bulunacaklarını aktardı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ