MOTAŞ şoförlerine 'sabır' eğitimi

Genel 3.01.2018 11:34:14 0
MOTAŞ şoförlerine
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2018 11:34
Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri (MOTAŞ) şoförlerine seminer verildi. Seminerde trafik keşmekeşi ve kaza risklerine karşı en büyük çözümün sabır olduğu belirtilerek kaza anında ve sonrasında kavga ederek hiç bir sorunun çözülmeyeceği kaydedildi.
Malatya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü polisleri tarafından Büyükşehir Belediyesi Trafik Eğitim Parkında verilen seminer iki gün sürdü. Eğitimde slayt eşliğinde ve kaza anlarından farklı görsellerle trafiğin insan hayatındaki yeri ve buna karşı alınacak tedbirler anlatıldı. İnsanın olduğu yerde trafiğin de olacağının vurgulandığı sunumda trafikte kazalara sebep olmamak ve meydana gelebilecek kazalara engel olmak için alınması gereken önlemler aktarıldı. Bir sürücünün öncelikle aracının dış ve iç kontrollerini yaptıktan sonra aracının kapısını açması ve araca bindikten sonra sürücü koltuğunu ve aynaların ayarlarını kendisine göre yaparak aracını ‘sabır’ vitesine takıp yola çıkması gerektiği anlatıldı.
Sunumda araç kullanırken güvenli sürüş tekniklerini uygulayan sürücülerin kaza yapma riskinin çok az olduğunun gözlendiği ifade edilerek uykusuz, dikkatsiz ve sinirli araç kullanan sürücülerin de kaza yapma risklerinin çok yüksek olduğunun görüldüğü aktarıldı. Trafik keşmekeşi ve kaza risklerine karşı en büyük çözümün sabır olduğu belirtilerek kaza anında ve sonrasında kavga ederek hiç bir sorunun çözülmeyeceği kaydedildi. Semineri değerlendiren MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, Türkiye’de meydana gelen kaza ve bu kazalarda verilen can kaybı ile yaralanma ve maddi hasarlarla ilgili istatistiki bilgiler paylaştı.
“Kaza oranında yüzde 48 düşüş sağladık”
MOTAŞ Genel Müdürü Tamgacı, "2016 yılı TÜİK verilerine göre, yurt genelinde yıl içerisinde toplam 418 bin 167 kaza meydana geldi. Bunların 6 bin 347’si ölümlü kaza olarak gerçekleşti. Bu kazalardan toplam 7 bin 300 kişi hayatını kaybetti. Yine 228 bin 39 maddi hasarlı kazada 303 bin 812 kişi yaralandı. Her yıl ortaya çıkan bu sonuç savaştan çıkan bir ülkenin neredeyse kayıplarına denk rakamlardır. Ülke genelinde bir önceki yıl olan 2015 yılına göre meydana gelen kaza sayısı ve bu kazalardaki kayıp ve yaralı sayısında her ne kadar bir düşüş görünse de bu yeterli değildir. Bu sayıyı en aza indirmek için açılan yeni yollar, trafik işaret ve işaretçilerinin yanında sürücü eğitimleri de büyük bir öneme sahiptir. Eğitim durumu arttıkça, trafik akışının olduğu yollar düzeldikçe inanıyoruz ki meydana gelen kazalarda da belli bir düşüş sağlanacaktır. Malatya’nın toplu taşımasını yürüten şirketimiz, belli periyodlarla değişik konularda eğitimler veriyor. Verdiğimiz eğitimlerle birlikte sürücülerimizin karıştığı kaza sayısında her yıl belli bir düşüş sağlanmıştır. 2015 yılında karıştığımız kaza sayısını 2016 ile kıyasladığımızda yüzde 13 bir düşüşün sağlandığını görüyoruz. Yine 2015 yılı ile 2017’nin kaza sayısını kıyasladığımızda yüzde 48 bir düşüşü yakaladığımızı görüyoruz. Personelimizin karıştığı kaza sayısında iyi bir düşüş sağlansa da bunu yeterli görmüyoruz. Bu rakamı daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz. Yolcularımıza verdiğimiz hizmetin kalitesini yükseltmek ve kaza oranlarını en aza indirmek için personel eğitimlerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Spor Oyunları’nda şampiyon oldu


Van Spor

Elazığspor’dan sakat futbolcular hakkında açıklama


Van Spor

24Erzincanspor’da ekonomik kriz


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘sportmenliğe aykırı hareket’ sevki


Van Spor

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ