Milli Savunma Bakanlığı: Teröristlerin bölgeden çıkarılması süreci yakından takip ediliyor

Milli Savunma Bakanlığından, Barış Pınarı Harekatı kapsamındaki mutabakat çerçevesinde YPG/PKK'lı teröristlerin bölgeden çıkarılmasına ilişkin süreç yakından takip edildiği, bölgeden 136 aracın çıkış yaptığı bildirildi.

Genel 22.10.2019 14:23:31 0
Milli Savunma Bakanlığı: Teröristlerin bölgeden çıkarılması süreci yakından takip ediliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.10.2019 14:23

ANKARA (AA) - Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, MSB Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Subayı Yarbay Nadide Şebnem Aktop, Barış Pınarı Harekatı'ndaki son gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

ABD ile 17 Ekim'de varılan mutabakat kapsamında PKK/YPG'li teröristlerin belirlenen Güvenli Bölge dışına çekilmesi, ağır silahlarının toplanması ve tahkimatların tahrip edilmesi için öngörülen 120 saatlik sürenin devam ettiğini hatırlatan Aktop, "Mutabakat çerçevesinde PKK/YPG'li teröristlerin belirtilen zamanda bölgeden çıkarılmasına ilişkin süreç yakından takip edilmektedir. Bu kapsamda bölgeden 136 araç çıkış yapmıştır." diye konuştu.

Aktop, TSK unsurlarının bulundukları hatlarda her türlü emniyet tedbirini alarak termal kameralarla, İHA'larla gece-gündüz keşif ve gözetleme faaliyetlerini sürdürdüğünü bildirerek, şunları söyledi:

"TSK tarafından Güvenli Bölge'nin tesisine yönelik varılan mutabakata tam olarak uyulurken, PKK/YPG'li teröristler tarafından şu ana kadar 42 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir. Taciz/ihlallere karşı meşru müdafaa hakkımız daima geçerlidir. Yapılan ihlal ve tacizlere yönelik detaylar anlık olarak ABD'li muhataplarımızla paylaşılmaktadır. Barış Pınarı Harekatı kapsamında şu ana kadar 160 yerleşim yeri, 2 bin 200 kilometrekare alan kontrol altına alınmış olup, 775 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Kontrol altına alınan bölgede hayatın normale dönmesi çalışmaları kapsamında mayın ve EYP temizliğinin devam ettiğini aktaran Aktop, "Bugüne kadar 40 mayın, 222 el yapımı patlayıcı etkisiz hale getirilmiştir." bilgisini de paylaştı.

Şehit çocuğu Yusuf'un Mehmetçiğe mektubu

Basın toplantısında, halkın Mehmetçiğe yoğun desteğini anlatan bir video da paylaşıldı. Videoda Mehmetçiğe gönderilen çok sayıda mektubun arasında 3. sınıf öğrencisi Yusuf Cevher Erin'in de mektubu da yer aldı.

Şehit çocuğu olduğunu belirten Yusuf, mektubunda "Sizi çok seviyorum, annemle size dua ediyoruz. Polis olan babam şehit oldu. Siz şehit olmayın, babamın intikamını alın." ifadelerini kullandı. Mektubu alan askerin "Tüm şehitlerimizin intikamını almak üzere and içtik." sözleri de videoda yer aldı.

Öte yandan, askeri kaynaklar halkın Barış Pınarı Harekatı'na destek vermek için askerlik şubelerine yoğun başvurularda bulunduğunu kaydetti.

"Terörist unsurlarla karşılaşılırsa bunlar da etkisiz hale getirilecek"

Askeri kaynaklar, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Harekatı durdurma yönünde varılan mutabakatta yer alan sürenin uzatılmasına yönelik bir bilginin olup olmadığı sorulan askeri kaynaklar, süreyle ilgili bir değişikliğin şu an için söz konusu olmadığını ifade ederek, "Saat 22.00'den sonra alandaki mayınların, EYP'lerin temizlenmesi, tünellerin tespit edilmesine yönelik alan kontrolüne devam edeceğiz. Terörist unsurlarla karşılaşılırsa bunlar da etkisiz hale getirilecek." dedi.

Askeri kaynaklar, teröristlerin ağır silahlarının toplanmasına yönelik ABD ile koordinasyondaki son duruma ilişkin soru üzerine, çalışmaların devam ettiğine işaret etti.

"ABD askerlerin nerelerde kalacağına yönelik ABD tarafından bilgilendirme var mıdır?" sorusuna ise askeri kaynaklar, "Şu an için herhangi bir bilgilendirme yok." karşılığını verdi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ