Milletvekili Fendoğlu, Kuluncak halkının sesi oldu

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’nın Kuluncak ilçesindeki HES sorununu meclis de gündeme getirerek, 'İnşallah 31 Mart’ta Kuluncak Cumhur İttifakı zaferi ile ehline emanet edilecek ve tüm sorunları elbirliğiyle çözeceğiz.

Genel 22.02.2019 18:57:20 0
Milletvekili Fendoğlu, Kuluncak halkının sesi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.02.2019 18:57

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Malatya’nın Kuluncak ilçesindeki HES sorununu meclis de gündeme getirerek, "İnşallah 31 Mart’ta Kuluncak Cumhur İttifakı zaferi ile ehline emanet edilecek ve tüm sorunları elbirliğiyle çözeceğiz." dedi.

TBMM 55. Birleşiminde söz alarak Kuluncak ilçesindeki içme suyu ve sulama suyu problemlerini dile getiren MHP Malatya Milletevkili Fendoğlu, “Kuluncak ilçemizde birçok noktada sulama suyu problemi ve içme suyu sıkıntısı vardır. Kızılhisar ve İlisuluk Mahallemizde içme suyu ve sulama suyu sıkıntısı mecuttur." ifadelerine yer verdi.

Sofular Mahallesinde Tohma Çayı kenarında yapılan ve hali hazırda yüzde 75’e yakını tamamlanan hidroelektrik santralinin (HES), bölgedeki çiftçileri mağdur ettiğini dile getiren Fendoğlu, "Çiftçilerimiz bu HES’in bitmesiyle birlikte sulama suyunun yetersiz olacağını ve arazileri için yeteri kadar sulama yapamayacaklarını iletiyorlar. Yine, Sofular Mahallesinde bulunan Sofular Sulama Göleti’nde birtakım eksiklikler görülmektedir. Bu gölet yaklaşık 10 bin dönüm araziyi sulamaktadır. Fakat göletten araziye dağıtım yapan boru sistemi çok kötü bir durumdadır. Bu boru dağıtım hattının tekrar yenilenip çiftçilerimizin arazilerini daha iyi bir şekilde sulamaları ve su kaybının önüne geçilmesi lazımdır. Bu göletin yakınından geçen akarsuların da bu göleti beslemek için bağlantılarının yapılması şarttır. Sofular Mahallemizde içme suyunda sıkıntılar da mevcuttur, vatandaşlarımız mağdurdur. Vatandaşlarımız İçme suyunu mevcut suyu arıtma cihazlarından geçirerek veya hazır su alarak gidermektedir.

Kuluncak ilçemizdeki bu içme suyu ve sulama suyu sorunlarının bir an önce giderilmesini ve vatandaşlarımızın temel ihtiyacı olan su ihtiyacının acilen karşılanması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Kuluncak ilçesindeki tüm sorunları yakından bildiklerini belirten Fendoğlu, "İnşallah 31 Mart’ta Kuluncak Cumhur İttifakı zaferi ile ehline emanet edilecek ve tüm sorunları elbirliğiyle çözeceğiz.” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ