Milletvekili Fendoğlu, 4 Eylül Mavi Treni sordu

Mhp Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, Yaklaşık 3,5 Yıldır Malatya’da Yapılmayan 4 Eylül Mavi Treninin Akıbetini Dile Getirdi.

Genel 21.11.2019 15:54:32 0
Milletvekili Fendoğlu, 4 Eylül Mavi Treni sordu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 21.11.2019 15:54

MHP Malatya Milletvekili Mehmet Fendoğlu, yaklaşık 3,5 yıldır Malatya’da yapılmayan 4 Eylül Mavi Treninin akıbetini dile getirdi. Bakanlık ise, bölgede Yüksek Hızlı Tren alt yapısının sona ermesi ile seferlerin yeniden başlayacağını açıkladı.

Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak cevaplaması adına Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına verdiği soru önergesi ile Malatya-Ankara arasında sefer yapan 4 Eylül Mavi Treninin akıbetini sordu.

Milletvekili Fendoğlu, önergesinde, 15 Kasım 1994 yılında ilk seferini gerçekleştiren 4 Eylül Mavi Treninin 10 Temmuz 2016 tarihine kadar aralıksız hizmet verdiğini belirterek bu tarihten itibaren seferlerin durdurulduğunu anımsattı. Malatya ve güzergahtaki illere ekonomik ve hizmet anlamında büyük katkıları olan Mavi trenin aynı zamanda orta ve dar gelirli vatandaşlara da ucuz ve kaliteli ulaşım İmkanı sağladığını belirten Fendoğlu, 4 Eylül Mavi Treninin hizmet vermemesinin ulaşım noktasında önemli bir eksikliğe neden olduğunu söyledi.

Fendoğlu soru önergesinde, “4 Eylül Mavi treninin tekrar hizmet vermesi için bir çalışma yapılmakta mıdır? Hizmete sunulacaksa çalışmaların ne aşamada olduğu ve hangi tarihte yeniden hizmet vermeye başlayacaktır?” ifadelerine yer vererek Bakan Turhan’ın bu konuda kendilerini aydınlatmasını istedi.

Milletvekili Fendoğlu’nun soru önergesinin ardından Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığından verilen yazılı cevapta bölgede süren Yüksek Hızlı Tren alt yapı çalışmaları işaret edildi. Fendoğlu’na gönderilen bakanlık cevabında, “Söz konusu parkurda Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren inşaatı ile elektrifikasyonu, sinyalizasyon alt yapı çalışmaları devam etmekte olup çalışmaların bitmesine müteakip 4 Eylül Mavi Treninin tekrar sefere başlatılması planlanmaktadır” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığ’da voleybol müsabakaları tamamlandı


Van Spor

Aslan, Avrupa'da yara aldı! Union Saint-Gilloise engelini aşamadı


Van Spor

Bilek Güreşi İl Birinciliği Yarışması nefes kesti


Van Spor

Korkut’ta okçuluk kurslarına yoğun ilgi


Van Spor

Geleceğin buz hokeycileri ilk adımlarını attı


Van Spor

Elazığspor İstanbul’a gitti


Van Spor

Milli takım kampından Elazığ’a gurur mesajı


Van Spor

Battalgazi’de 3 Bant Bilardo Turnuvası sona erdi


Van Spor

ETÜ ağır sıklette rakip tanımadı


Van Spor

Ağrı 1970 Spor’da büyük kriz: 17 futbolcuya ceza, kadro 7 oyuncuya düştü


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu'ndan Net Açıklama: Ligler Devam Edecek, Temizlik Süreci Hız Kesmeyecek!


Van Spor

Susuz’da okular arası futbol turnuvası sürüyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, galibiyete uzandı


Van Spor

Sarıkamış’ta voleybol turnuvası heyecanı


Van Spor

Çakmur’dan ailelere ve sporculara teşekkür


Van Spor

Elazığ 1. etap kros yarışmasında bölge birincisi


Van Spor

Erzincanlı badmintonculardan uluslararası şampiyonada 3 altın, 2 bronz madalya


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ