MİAD'dan Rektör Kızılay'a ziyaret

Genel 13.01.2018 11:13:26 0
MİAD
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2018 11:13
Malatyalı İş Adamları Derneği (MİAD) Genel Sekreteri Hakan Odabaşı, Genç MİAD Grubu Başkanı Murat Gönültaş, grup üyeleri ve MİAD Kadın Kolları Başkanı Selin Yurdakul ile kadın kolları üyeleri İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay’ı ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında dernek üyeleri ilk önce hastane konukevini ziyaret etti. Burada Rektör Kızılay, üniversite hakkında üyelere bilgilendirmede bulundu.
İnönü Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Hakan Erkuş ise üyelere konukevini gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Daha sonra dernek üyelerini rektörlük makamında ağırlayan Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesinin Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden biri olduğunu belirterek, "Kuruluş sıralaması olarak Türkiye’de beş üniversiteyle birlikte 14. sırada yer alıyor. Üniversitemiz 43. yaşına girdi. Ben de üniversitenin 14. rektörüyüm" ifadelerine yer verdi.
Rektör Kızılay, MİAD’nın Malatya’nın gururu olduğunu kaydederek, "Sizlerle birlikte olmaktan, sizleri üniversitemizde ağırlamaktan gurur duyuyorum. MİAD Türkiye çapında faaliyet gösteren derneklerle yarışabilecek potansiyele sahip bir dernek. Genç MİAD ve kadın kolları büyük hizmetler yapıyor. Konukevimizde MİAD’ın yıldız çalışmalarından birisidir. Mehmet Şahin Nalbant’ta çok güzel bir konukevi yapıyor. Çünkü var olan konukevimiz artık yetmiyordu" ifadelerini kullandı.
İnönü Üniversitesinin hastanesiyle zirvede olduğunun altını çizen Rektör Kızılay, "İstanbul’daki hastanelerle başa baş yürüyor. Karaciğer naklinde dünyada söz sahibi bir hastaneyiz. Kök hücre ve kemik iliği naklinde Türkiye’deki üniversite hastaneleri içerisinde üçüncü sıradayız. Onkoloji hastanesinin yapımına başladık. Hedefimiz onkolojide de merkez haline gelmek. Bu merkez hem Malatya’ya hem de Türkiye’ye katkı sağlayacak" şeklinde konuştu.
Rektör Kızılay, İnönü Üniversitesinin merkez kampüste yer alan ve ihtiyacı karşılayamayan camisinin yerine yeni bir caminin yapımına başladıklarını ifade ederek, bu konuda hem Malatyalı hayırseverlerden hem de MİAD’dan destek beklediklerini söyledi.
Ziyarette Kızılay Malatya Şube Başkanı Umut Yalçın da yer aldı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Uçan Türklerden önemli başarı


Van Spor

Iğdır FK, İbrahim Üzülmez ile yollarını ayırdı


Van Spor

Yusuf Demirtaş boccede Türkiye ikincisi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi’ne "Spor dostu kampüs" sertifikası aldı


Van Spor

Elazığlı boksör Buse Özgür, WAKO Kick Boks Avrupa Kupası’nda


Van Spor

Hakkarili sporcular Erzurum’dan 22 madalyayla döndü


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ