MİAD'da, Yunus Akdaş güven tazeledi

Genel 28.10.2017 16:29:49 0
MİAD
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 28.10.2017 16:29
Merkezi İstanbul’da bulunan Malatyalı İşadamları Derneği’nde (MİAD) gerçekleştirilen 13. Olağan Genel Kurulda mevcut başkan Yunus Akdaş yeniden başkanlığa seçildi. Genel Kurula Malatyalı olan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’de katıldı.
Malatyalı İşadamları Derneği (MİAD)’nin 13. Olağan Genel Kurulu İstanbul Yenibosna’da gerçekleştirildi. Genel kurula, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin yanısıra, Malatyalı işadamları, siyasetçiler ve basın mensupları katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan MİAD Başkanı Yunus Akdaş, Türkiye’nin coğrafi konumundan dolayı sıkıntılı bir bölgede bulunduğunu belirterek, “Ateş bölgesindeyiz. Her gün bu bölgede insanlar ölmekte. Sıkıntılar büyük. Biz bu sıkıntılar içerisinde birlik ve beraberliğimizi koruyarak, daha güçlü bir Türkiye olmak adına çalışmalar yapıyoruz. İş adamıyız, sorunlarımız büyük ama bizim için esas olan ülkemizin birliği ve beraberliği. Malatyalı iş adamlarına da bu husustaki katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Biz birlik ve beraberlik olduğumuz sürece bizi kimse yıkamaz. Özellikle ülke dışında ve içindeki taşeron firmalara, bizi parçalamak isteyenlere, Malatyalı iş adamları fırsat vermiyor. İnşallah hiçbir zamanda fırsat vermeyeceğiz” İfadelerine yer verdi.
Ekonomideki verilerin olumlu göründüğünü ifade eden Yunus Akdaş, “Ancak ülkemizin yüzde 85’i KOBİ’lerdir. Bu açıdan baktığımızda aslında ekonomi de bir hareketsizlik var. Bu yüzden bir şeyler yapmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. Özellikle İstanbul’daki ticaret odaları sıkıntılı. Sanayiimiz büyüdü, ticaretimiz gelişti lakin hala aynı ticaret odasıyla yönetiliyoruz. İş adamının derdini dillendirecek olan STK’lardır. Biz Malatyalı iş adamları olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz ama bunun çözüm noktası İstanbul Ticaret Odası’dır. Sadece ticaret odaları değil, üniversiteler de yetersiz. Üniversiteler kapılarını neden iş dünyasına açmazlar? Bunu bir türlü anlayamıyorum. Onlardan öğreneceğimiz çok şeyin olduğunu düşünüyorum. Bizim iş dünyamızın sahası, üniversitenin yanı olmalı. Üniversite bizim laboratuvarımız olmalı. MİAD olarak üniversitelerle bağlarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Malatya İnönü Üniversitesi’yle iş birliği içindeyiz. İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektör Yardımcısı Özgür Çengel ile de yaptığımız görüşmeler sonucunda İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin kapılarını MİAD’a açtık” şeklinde konuştu.
MİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, konuşmasının son kısmında, “MİAD algısından bahsedecek olursam bana göre MİAD’ın konumlandırılmasını bazı arkadaşlar yanlış yapıyor. Biz iş adamları topluluğuyuz. Kültürel etkinliklerimizde bizde çok yoğunluk görmezsiniz. Bunları daha çok MADEF ve diğer topluluklar yapar. Biz daha çok iş dünyasıyla ilgileniyoruz. Amacımız yerel temellerimizden güç almak, Malatya lobisini oluşturmaktır. Bizim lobi anlayışımız işinde uzmanlaşmış ve başarılı insanları öne çıkartmak. Biz MİAD olarak bir aileyiz. Değerli Malatyalılar bu dönem eşlerimiz, çocuklarımızla beraber bir araya geleceğiz. Organizasyonlar düzenleyerek tam ve büyük bir aile olacağız. Birçok projemiz var ve Malatya’nın gelişmesi için desteklerimizi sunacağız. Bu dönem yönetim kuruluna bizimle beraber seçilen arkadaşlarımızla çok çalışacağız. MİAD’a yer kazandıracağız. Genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyor, teşekkür ediyorum” diye konuştu.
MİAD’ın genel kurulunda, tek listeyle gidilen seçimde Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Akdaş, yeniden seçildi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ