Meralarda antrenman yapan milli sporcular salona kavuştu

Erzurum’un Tekman İlçesinde Gençlik Ve Spor Bakanlığı Tarafından Yapımı Tamamlanan Spor Salonu Hizmete Açıldı. Açılışa Katılan Vali Okay Memiş, “gençlerimizi Sporla, Kötü Alışkanlıklardan Ve Terör Gibi Yapıların Propagandal

Genel 25.10.2019 10:17:18 0
Meralarda antrenman yapan milli sporcular salona kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.10.2019 10:17

Erzurum’un Tekman İlçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan spor salonu hizmete açıldı. Açılışa katılan Vali Okay Memiş, “Gençlerimizi sporla, kötü alışkanlıklardan ve terör gibi yapıların propagandalarından uzak tutacağız.” dedi.

Vali Okay Memiş, bir dizi inceleme ve spor salonu açılışına katılmak için Tekman ilçesini ziyaret etti. Beraberinde, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Gemalmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil ile ilçeye giden Vali Memiş, yapımı dört ay gibi kısa sürede tamamlanan spor salonunun açılışını gerçekleştirdi.

İlçede Kaymakam Önder Çengel, Belediye Başkanı Mustafa Ergin ve ilçe protokolü tarafından karşılanan Vali Memiş, karşılamada hazır bulunan öğrenciler ve sporcularla yakından ilgilendi. Ardından spor salonun açılışının gerçekleştirileceği alana geçen Vali Memiş, burada yaptığı konuşmada, 4 ay içerisinde tamamlanarak hizmete açılan spor salonunun ilçe halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Kapalı spor salonu olmayan ilçe kalmayacak”

Erzurum’da yaşayan gençlerin vakitlerini spor yaparak geçirmelerini istediklerini belirten Vali Memiş, ”Daha sağlıklı nesiller yetiştirmek için başlattığımız bu güzel projeye Tekman’dan başladık. Önümüzdeki yıl kapalı spor salonu olmayan ilçelerimizin bu eksikliklerini gidereceğiz. Böylelikle kapalı spor salonu olmayan ilçe kalmayacak. Bundan sonra okul ihale ederken de kapalı spor salonu ile birlikte ihale edeceğiz.“ diye konuştu.

Erzurum’un yoğun kış şartlarının yaşandığı bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Memiş, bu nedenle kapalı spor salonlarına ihtiyaç duyduklarını kaydetti. Açılışı yapılan salon sayesinde ilçedeki sporcuların kış aylarında da antremanlarına devam edebileceklerini ifade eden Vali Memiş, şöyle konuştu:

“Salonlarımızı sürekli kullanacağız. Sadece öğrenciler değil bütün vatandaşlarımıza kullandıracağız salonlarımızı. Biz gençlerimizi bilimle fenle teknolojiyle ve sporla yetiştirmek istiyoruz. Onların mutlu olmasını istiyoruz ve her türlü desteği onlara sağlayacağız. Gençlerimizi sporla kötü alışkanlıklardan ve terör gibi yapıların propagandalarından uzak tutacağız. Bu yönde fedakâr öğretmenlerimizle birlikte onlara çok iyi eğitim vereceğiz.”

Konuşmasına ilçeye bağlı Çukuryayla Mahallesinde kısıtlı imkânlarla sporcu yetiştiren Atletizm Antrenörü Mustafa Esen’e teşekkür ederek devam eden Vali Memiş, ”Mustafa hocamıza teşekkür ediyorum. Çukuryayla köyünde çok özverili bir şekilde gençlerimizi yetiştiriyor. Bugüne kadar 9’u milli olmak üzere 70 sporcu yetiştiren hocamızın ve öğrencilerinin artık bir kapalı spor salonları var. Antremanlarını burada yapacaklar. Büyük başarılara imza atacak sporcuları bu salonda yetiştireceğine yürekten inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

“Valimize teşekkür ediyoruz”

Kış aylarında spor yaparken yaşadıkları zorluklardan bahseden Antrenör Esen ise, “Spor salonu kompleksi olmadığı için çocuklarımız oldukça zorluk çekiyorlardı. Bazı günler antrenmanlarımıza ara vermek zorunda kalıyorduk. Valimize teşekkür ediyoruz. Onun girişimleriyle ilçemize spor salonu kazandırıldı. Bu projeyi 5 köyümüzde başlattık. Hedefimiz bütün köylerimize yaklaşık 72 köyümüze ulaşıp en yetenekli öğrencilerimize ulaşıp onları ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Memiş ve katılımcılar tarafından spor salonunun açılış kurdelası kesildi. Salonu gezen Vali Memiş, öğrencilerle voleybol oynadı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ