Malatya’da süt sığırcılığı geliştirilecek

Malatya'da, “ Soğuk Zinciri Ve Süt Toplama Merkezleri” Proje Toplantısı Düzenlendi

Genel 4.03.2020 14:36:07 0
Malatya’da süt sığırcılığı geliştirilecek
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2020 14:36

Malatya’da, “ soğuk zinciri ve süt toplama merkezleri” proje toplantısı düzenlenerek, süt sığırcılığının geliştirilmesi için yapılacaklar ele alındı.

Malatya Ticaret Borsası’nın (MTB) ev sahipliğinde, Fırat Kalkınma Ajansı 2019 Yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında başarılı bulunan “Malatya’da Soğuk Zinciri ve Süt Toplama Merkezleri” Projesinin toplantısı gerçekleştirildi. MTB Salonu’nda düzenlenen toplantıya, MTB Başkanı Ramazan Özcan, Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erdoğan Ünal, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İI Koordinatörü Murat Tunç, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Yunus Kılıç, Tarım Platformu Başkanı İhsan Akın, Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu ve sektör temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan MTB Başkanı Ramazan Özcan, “Suriye’nin İdlib Bölgesi’nde rejim unsurlarının hain saldırısında şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum” dedi.

Özcan, Fırat Kalkınma Ajansına fizibilite desteği projesi kapsamında sunmuş oldukları Malatya’da Soğuk Zinciri ve Süt Toplama Merkezleri projesinin kabul edildiğini hatırlatarak, “Fırat Kalkınma Ajansına yapmış olduğumuz bir müracaatla Malatya’da özellikle hem süt üretim kapasitesinin sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarılması, süt toplama merkezleri transferi ile ilgili mutlaka sağlıklı bir rapora ihtiyacımız olduğunu kendilerine müracaat ederek ortaya koymuştum. Sayın genel sekreterimiz de özellikle bu müracaatımızı değerlendirip bu projenin mutlaka sağlıklı bir şekilde hayata geçirilmesi gerekir diyerek onayladıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Şu anda bu çalışmamız hala devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Projeyle ilgili ilk toplantılarını yapmak üzere bir araya geldiklerini ifade eden Özcan, “İnşallah bugünkü toplantıda çok sağlıklı bir şekilde bu süt toplama merkezlerinin oluşturulması, toplanacak sütün soğuk zincirlerle transferinin gerçekleştirilmesi ile ilgili sağlıklı bir rapor çıkacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Özcan, Malatya ekonomisi için tarım ve özellikle hayvancılığın önem arz ettiğini kaydederek, özellikle süt hayvancılığıyla ilgili Malatya’daki mevcut süt kapasitesinin sağlıklı bir şekilde ortaya çıkarmaları gerektiğini söyledi.

Malatya’nın tarım şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Özcan,“Ziraat Odalarımız ve Tarım İl Müdürlüğümüz beraber yapmış oldukları çalışmalarda Malatya’da tarımın yapılabilirliği, geliştirilip üretim kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yapıyorlar. Kayısı bizim en önemli aktörümüz ama kayısı dışında da mutlaka bu şehrin tarımsal hizmetlerde ve üretimde çok iyi bir noktaya getirilmesi gerekiyor. İnşallah bugün bunun adımlarını atacağız” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ