Malatya’da Kırmızı çizgi uygulaması başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kırmızı çizgi uygulamasına Malatya’da katıldı.

Genel 30.03.2021 16:14:52 0
Malatya’da Kırmızı çizgi uygulaması başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2021 16:14

İçişleri Bakanlığı tarafından yaya önceliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı kırmızı çizgi uygulamasına Malatya’da katıldı.

Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Malatya’da belirlenen yaya geçitlerindeki orta şeritler sembolik olarak kırmızıya boyandı. Böylece sürücülere ’Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir’ mesajı verilecek. Yaya geçitlerindeki ’kırmızı çizgi’ uygulaması ile birlikte trafik denetimleri de artırılacak. Bu kapsamda İnönü Caddesi’nde gerçekleşen farkındalık etkinliğine, Vali Vekilli Mustafa Şahin, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Burada bir açıklama yapan Malatya Vali Vekilli Mustafa Şahin, "İçişleri Bakanlığımız tarafından başlatılan bir dikkat çalışması, bir farkındalık oluşturma çalışması başlatıldı. Karayolları Trafik Kanunu, trafikteki düzeni sağlaması ile ilgili bir kanun var. Karayolları dediğimiz güzergahları zaman zaman araçlar zaman zaman yayalar kullanıyor. Bu iki unsurun üstünlük sağladığı noktalar var. Trafik akışının sağlıklı olabilmesi için herkes birbirine saygılı ve kanunlara uyması gerekiyor. Trafik işaretlerinin olmadığı veya trafik polisinin olmadığı okul ve benzeri yerlerde sürücülerin yaya geçitlerinde hızlarını kesmelerini ve araçlarını durmalarını istiyoruz. Yaya geçtikten sonra yoluna devam etsin. Bu konuda herkesin duyarlı olmasını istiyoruz ” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Erzurumspor FK maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ